Kokosová roláda
Tradičná cukrárenská klasika.
recept,fotorecept,kokos strúhaný,kokos strúhaný,Rolády
Rolády
Kategórie
Rolády ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 80 | gramov | |
cukor práškový | 60 | gramov | |
džem malinový | 3 | polievkové lyžice | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | ½ | čajovej lyžičky | |
kokos strúhaný | - | ||
kokos strúhaný | 4 | polievkové lyžice | |
maslo | 200 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 380 | mililitrov | |
múka polohrubá | 100 | gramov | |
olej slnečnicový | 4 | polievkové lyžice | |
puding vanilkový - prášok | 37 | gramov | |
rum tmavý | 1 | polievková lyžica | |
soľ | 1 | štipka | |
vaječný bielok | 4 | kusy | |
vaječný žĺtok | 4 | kusy | |
voda | 4 | polievkové lyžice |
Recept
2.
múka polohrubá 100 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky
Múku zmiešame so sódou bikarbónou.
3.
vaječný žĺtok 4 kusy • cukor kryštálový 60 gramov • olej slnečnicový 4 polievkové lyžice • voda 4 polievkové lyžice
Vaječné žĺtky vyšľaháme do peny s cukrom. pridáme olej, vodu a pripravenú múku.
4.
Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.
5.
Cesto vylejeme a rovnomerne rozotrieme na plech (42x32 cm) vyložený papierom na pečenie.
6.
Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.
7.
Korpus stočíme do rolády...
8.
...a zavinieme do mokrej kuchynskej utierky. Necháme vychladnúť.
9.
mlieko plnotučné 3,5% 380 mililitrov • cukor kryštálový 20 gramov • puding vanilkový - prášok 37 gramov
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Vychladíme ho, za stáleho miešanie, v studenom vodnom kúpeli.
10.
maslo 200 gramov • cukor práškový 60 gramov • kokos strúhaný 4 polievkové lyžice • rum tmavý 1 polievková lyžica
Maslo vymiešame s cukrom, vmiešame puding, kokos a rum. Dobre vyšľaháme a necháme, za občasného premiešania, čiastočne stuhnúť v chlade. Na naplnenie rolády musí byť krém primerane tuhý, aby sa pri stáčaní nevytláčal von.
11.
Roládu vyberieme z utierky. Opatrne ju roztočíme a odstránime papier.
12.
džem malinový 3 polievkové lyžice
Korpus natrieme džemom a nanesieme plnku. Časť plnky si necháme na záverečné potretie rolády.
13.
Plnku rozotrieme a roládu stočíme. Povrchu ju potrieme zvyškom plnky a posypeme kokosom.
14.
Necháme stuhnúť v chlade najmenej 2-4 hodiny.
Dobrú chuť!