Knedľa s vajcom
Čo so zbytkom knedle z nedeľného obeda?
No predsa "knedľovajíčková klasika"! :)
recept,fotorecept,knedľa,Bezmäsité hlavné jedlá,Jedlá pre deti
Bezmäsité hlavné jedlá
Recept
1.
cibuľa 250 gramov • masť bravčová 30 gramov
Cibuľu nadrobno nakrájame. Na panvici roztopíme masť a cibuľu na nej do karamelova opražíme.
3.
Pridáme ju k cibuli a cca 10 minútovým miešaním ju opekáme. Jednotlivé hrany kociek sa opekaním sfarbia jemne dohneda. Dávame pozor aby neprihárali.
4.
vajce slepačie 8 kusov
Tesne pred podávaním vlejeme rozšľahané vajíčka. Nesolíme - knedľa obsahuje dostatok soli.
5.
Opäť dôkladne premiešavame, aby sa jednotlivé kocky knedle dobre obalili v tuhnúcom vajíčku.
6.
Jedlo je vhodné aj pre menšie deti, na raňajky či večeru. Dospelým k pokrmu podávame čalamádu alebo kyslé uhorky.
Dobrú chuť!