Kelový prívarok so zemiakmi

Klasický recept na prípravu kelového prívarku z kuchyne našich mám.
recept,fotorecept,kel,zemiaky,mlieko polotučné 1,5%,Prívarky a omáčky
Prívarky a omáčky
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 4 22 | strúčiky kcal | |
cibuľa | 80 36 | gramov kcal | |
kel | 1200 348 | gramov kcal | |
korenie rasca mletá | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 144 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 2 105 | polievkové lyžice kcal | |
olej slnečnicový | 2 270 | polievkové lyžice kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
voda | 200 0 | mililitrov kcal | |
zemiaky | 350 322 | gramov kcal |
Recept
1.
cibuľa 80 gramov • kel 1200 gramov • zemiaky 350 gramov
Cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. Hlávku kelu opláchneme, odstránime poškodené, suchšie alebo silno znečistené vrchné listy a kel pokrájame. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky.

2.
olej slnečnicový 2 polievkové lyžice • soľ • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky • voda 200 mililitrov
Vo veľkom hrnci na oleji (bravčovej masti) opražíme cibuľu, kel a zemiaky. Osolíme, posypeme rascou a podlejeme vodou. Zemiaky s kelom dusíme domäkka cca 30 minút, často premiešavame a podľa potreby podlievame vodou.

3.
cesnak 4 strúčiky • mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • múka hladká 2 polievkové lyžice
Cesnak očistíme a pretlačený pridáme do uvareného kelu. V mlieku rozmiešame múku, prilejeme ku kelu a prevaríme.

4.
Kel môžeme podávať s fašírkou, opečenou klobásou alebo párkami, prípadne volským okom .

Dobrú chuť!