Kelový prívarok s kuracím soté
Chutný kelový prívarok s kuracími kúskami v jemnej omáčke. Podávame s volským okom a čerstvým chlebom.
recept,fotorecept,kuracie prsia,kel,cesnak,Kuracie mäso,Sezónne recepty
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 4 | strúčiky | |
cibuľa | 130 | gramov | |
kel | 750 | gramov | |
korenie rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
kuracie prsia | 500 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 400 | mililitrov | |
múka hladká | 45 | gramov | |
olej olivový | 40 | mililitrov | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
voda | 500 | mililitrov | |
zemiaky | 250 | gramov |
Recept
1. Kuracie soté
kuracie prsia 500 gramov • cibuľa 80 gramov • olej olivový 20 mililitrov
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kúsky. Cibuľu očistíme, pokrájame na drobno a speníme ju na rozohriatom oleji.
2.
K cibuli pridáme pripravené mäso, miešame kým sa zatiahne a obelie.
3.
paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • soľ 1 čajová lyžička • voda 400 mililitrov
Na chvíľu odstavíme mäso z ohňa, prisypeme papriku a soľ, premiešame. Vrátime na oheň a prilejeme vodu. Dusíme pod pokrievkou 30 - 40 minút.
5. Kelový prívarok
cibuľa 50 gramov • olej olivový 20 mililitrov
Cibuľu očistíme, pokrájame a osmažíme na oleji.
7.
soľ ½ čajovej lyžičky • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky
Kel vložíme do hrnca k cibuli, osolíme a posypeme rascou, premiešame.
8.
zemiaky 250 gramov • voda 100 mililitrov • mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov • múka hladká 30 gramov • cesnak 4 strúčiky
Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame na malé kocky. Pridáme ich ku kelu, podlejeme vodou, premiešame a za občasného miešania udusíme zeleninu do mäkka. Asi 20 minút. V mlieku rozmiešame múku, zalejeme kel, prevaríme. Ak je prívarok moc hustý pridáme podľa potreby ešte mlieko. Nakoniec vmiešame očistený pretlačený cesnak. Podľa chuti dosolíme.
Dobrú chuť!