RECEPTY

Kelový prívarok s kuracím soté

Kelový prívarok s kuracím soté

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Chutný kelový prívarok s kuracími kúskami v jemnej omáčke. Podávame s volským okom a čerstvým chlebom.

recept,fotorecept,kuracie prsia,kel,cesnak,Kuracie mäso,Sezónne recepty

Kuracie mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak4strúčiky
cibuľa130gramov
kel750gramov
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
kuracie prsia500gramov
mlieko polotučné 1,5%400mililitrov
múka hladká45gramov
olej olivový40mililitrov
paprika červená mletá2čajové lyžičky
soľ1.5čajovej lyžičky
voda500mililitrov
zemiaky250gramov

 

Recept

1. Kuracie soté

kuracie prsia 500 gramov  cibuľa 80 gramov  olej olivový 20 mililitrov

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kúsky. Cibuľu očistíme, pokrájame na drobno a speníme ju na rozohriatom oleji.

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kúsky....

2. 

K cibuli pridáme pripravené mäso, miešame kým sa zatiahne a obelie.

K cibuli pridáme pripravené mäso, miešame kým...

3. 

paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  soľ 1 čajová lyžička  voda 400 mililitrov

Na chvíľu odstavíme mäso z ohňa, prisypeme papriku a soľ, premiešame. Vrátime na oheň a prilejeme vodu. Dusíme pod pokrievkou 30 - 40 minút.

Na chvíľu odstavíme mäso z ohňa, prisypeme...

4. 

múka hladká 15 gramov

Udusené mäso poprášime múkou a premiešame. Omáčka nám jemne zhustne.

Udusené mäso poprášime múkou a premiešame....

5. Kelový prívarok

cibuľa 50 gramov  olej olivový 20 mililitrov

Cibuľu očistíme, pokrájame a osmažíme na oleji.

Cibuľu očistíme, pokrájame a osmažíme na...

6. 

kel 750 gramov

Kel umyjeme, prekrojíme na štvrtiny a tie nakrájame na malé kúsky.

Kel umyjeme, prekrojíme na štvrtiny a tie...

7. 

soľ ½ čajovej lyžičky  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky

Kel vložíme do hrnca k cibuli, osolíme a posypeme rascou, premiešame.

Kel vložíme do hrnca k cibuli, osolíme a...

8. 

zemiaky 250 gramov  voda 100 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov  múka hladká 30 gramov  cesnak 4 strúčiky

Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame na malé kocky. Pridáme ich ku kelu, podlejeme vodou, premiešame a za občasného miešania udusíme zeleninu do mäkka. Asi 20 minút. V mlieku rozmiešame múku, zalejeme kel, prevaríme. Ak je prívarok moc hustý pridáme podľa potreby ešte mlieko. Nakoniec vmiešame očistený pretlačený cesnak. Podľa chuti dosolíme.

Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame na malé...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť