Kel na smotane
Základný recept na kel na smotane. Podľa vlastných preferencí si ho môžete vylepšiť pridaním cesnaku, smaženej cibuľky, alebo posypať slnečnicovými či sezamovými semienkami.
recept,fotorecept,kel,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zeleninové prílohy,Bezlepkové,Sezónne recepty
Zeleninové prílohy
Ingrediencie
Ingrediencie
kel | 400 | gramov | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
muškátový oriešok mletý | ¼ | čajovej lyžičky | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 100 | mililitrov | |
soľ | ¼ | čajovej lyžičky |
Recept
2.
Z listov vykrojíme tuhú stredovú časť.
3.
Listy nakrájame na menšie kúsky.
4.
soľ ¼ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • muškátový oriešok mletý ¼ čajovej lyžičky
Hlboká panvica Wok ø 28 cm
Kel podusíme prikrytý vo woku (alebo v hrnci) s trochou vody. Dusíme len 10 minút, aby si listy čiastočne zachovali svoju chrumkavosť. Dochutíme soľou, korením a nastrúhaným muškátovým orieškom.
5.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 mililitrov
Pridáme smotanu a ešte 5 minút spolu povaríme za občasného premiešania.
Dobrú chuť!