Kávovo kokosové rezy
Krémové rezy s bohatou plnkou pre milovníkov kávy a kokosu.
recept,fotorecept,kokos strúhaný,kávový likér,smotana na šľahanie (30-33% tuku),mascarpone,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 330 | gramov | |
cukor vanilkový | 10 | gramov | |
kokos strúhaný | 100 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
káva čierna instantná | 5 | čajových lyžičiek | |
kávový likér | 3 | polievkové lyžice | |
lekvár ríbezľový | 2 | polievkové lyžice | |
mandle lupienky | - | ||
mascarpone | 250 | gramov | |
maslo | - | ||
maslo | 200 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 400 | mililitrov | |
múka polohrubá | - | ||
múka polohrubá | 50 | gramov | |
puding vanilkový - prášok | 60 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 | mililitrov | |
stužovač šľahačky | - | ||
vaječný bielok | 7 | kusov |
Recept
1. Kokosový korpus
vaječný bielok 7 kusov • cukor práškový 150 gramov
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a prišľaháme cukor.
2.
kokos strúhaný 100 gramov • múka polohrubá 50 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička
Postupne zašľaháme kokos a múku zmiešanú s kypriacim práškom.
3.
Formu na pečenie (25x25cm) vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vložíme a rozotrieme kokosové cesto. Pečieme v mierne vyhriatej rúre pri 160°C 40 minút.
4.
lekvár ríbezľový 2 polievkové lyžice
Korpus necháme vychladnúť, potrieme ho džemom a necháme džem vsiaknuť.
5. Kávový krém
mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov • káva čierna instantná 3 čajové lyžičky • cukor vanilkový 10 gramov • puding vanilkový - prášok 60 gramov
V mlieku rozmiešame kávu, cukor a vanilkový puding. Uvaríme do zhustnutia a necháme vychladnúť.
7.
kávový likér 3 polievkové lyžice
Maslo a puding spolu dohladka vyšľaháme a primiešame kávový likér. Namiesto likéru môžeme použiť aj rum v ktorom rozpustíme instantnú kávu.
8.
Krém nanesieme na korpus a rovnomerne rozotrieme. Necháme dobre stuhnúť. Najlepšie cez noc, aby sa prevlhčil a zmäkol kokosový korpus.
9. Cappuccino šľahačkový krém
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • stužovač šľahačky
Smotanu vymiešame do tuha so stužovačom.
10.
káva čierna instantná 2 čajové lyžičky • cukor práškový 30 gramov • mascarpone 250 gramov
Kávu s cukrom pomelieme na prášok a všľaháme do šľahačky. Vmiešame mascarpone.
11.
Krémom naplníme cukrárenské vrecúško.
13.
Nakrájame a podávame.
Dobrú chuť!