Kávovníky
Vynikajúce kávové mini keksy s čokoládou a mandľou navrchu.
recept,fotorecept,espresso,maslo,cukor práškový,múka polohrubá,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 50 | gramov | |
espresso | 50 | mililitrov | |
mandle sladké jadrá | 50 | gramov | |
maslo | 100 | gramov | |
múka polohrubá | 200 | gramov | |
poleva cukrárska oriešková | 50 | gramov | |
vaječný žĺtok | 1 | kus | |
čokoláda 85% | 100 | gramov |
Recept
1. Čokoládovo- kávová zmes
espresso 50 mililitrov • čokoláda 85% 100 gramov
Uvaríme silné espresso. Horkú čokoládu nalámanú na menšie kúsky roztopíme vo vodnom kúpeli. Do roztopenej čokolády pridáme espresso.
2. Príprava cesta
maslo 100 gramov • cukor práškový 50 gramov • vaječný žĺtok 1 kus
Maslo necháme trochu povoliť. Nakrájame ho na menšie kúsky, ktoré vymiešame s práškovým cukrom a vaječným žĺtkom.
3. Vypracujeme cesto
múka polohrubá 200 gramov
Do zmesi vmiešame 1 polievkovú lyžicu čokoládovo- kávovej zmesi. Primiešame múku a vypracujeme cesto.
4. Pečieme
Cesto necháme hodinu odležať v chlade. Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 150 ° C. Cesto rozvaľkáme na placku vysokú asi 3 mm a vykrajujeme buď kvetinky alebo kolieska. Jednotlivé kúsky prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie, pečieme 10 minút pri 150 ° C.
5. Zdobíme
poleva cukrárska oriešková 50 gramov • mandle sladké jadrá 50 gramov
Na polovicu vychladených koliesok nanesieme vždy čajovú lyžičku čokoládovo- kávovej zmesi a prikryjeme zvyšnými kolieskami. Ozdobíme cukrárskou polevou a jadrami sladkých mandlí.
Dobrú chuť!