Karfiolovo zemiakové placky

Jemné placky zo zemiakov a karfiolu. Ochutené cesnakom a majoránkou oslovia gurmánov a pochutíte si na nich v každom ročnom období.
recept,fotorecept,karfiol,zemiaky,cesnak,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Kuchtil
Počet porcií
4
Hmotnosť porcie
233 g
Energia porcie
315 kcal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 2 11 | strúčiky kcal | |
karfiol | 200 58 | gramov kcal | |
korenie kurkuma | ½ 8 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie majorán sušený | 1 11 | čajová lyžička kcal | |
korenie čierne mleté | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 96 | mililitrov kcal | |
múka polohrubá | 200 712 | gramov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
zemiaky | 200 184 | gramov kcal |
Recept
1.
karfiol 200 gramov • zemiaky 200 gramov • múka polohrubá 200 gramov • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • vajce slepačie 2 kusy
Uvedené ingrediencie spolu rozmixujeme.

2.
korenie majorán sušený 1 čajová lyžička • cesnak 2 strúčiky • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • korenie kurkuma ½ čajovej lyžičky
Primixujeme cesnak a dochutíme koreninami.

3.
Hotové cesto necháme aspoň pol hodiny v chlade odležať.

4.
Do panvice s rozpáleným olejom si vytvarujeme placečky z pripraveného cesta a vysmážeme ich z jednej ..

5.
... aj druhej strany. Po vybratí odsajeme prebytočný olej z placiek papierovou servítkou.

Dobrú chuť!