Karfiolová praženica
Klasický recept na prípravu karfiola na spôsob "mozočka". Pokrm bez pridania soli je vhodný aj pre malé deti.
recept,fotorecept,vajce slepačie,karfiol,cibuľa,maslo,Bezmäsité hlavné jedlá,Jedlá pre deti,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá › Jedlá pre deti › Bezlepkové › Sezóna - Karfiol › Sezóna - Cibuľa ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 150 | gramov | |
karfiol | 800 | gramov | |
maslo | 30 | gramov | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
soľ | - | ||
soľ morská | - | ||
vajce slepačie | 8 | kusov | |
voda | - | ||
voda | 50 | mililitrov |
Recept
1.
karfiol 800 gramov • voda • soľ morská
Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a uvaríme v slanej vode.
2.
Vodu zlejeme a karfiol najemno, nie na kašu, pomačkáme.
3.
cibuľa 150 gramov • olej olivový 2 polievkové lyžice • voda 50 mililitrov
Cibuľu očistíme, pokrájame a osmažíme na oleji. Podlejeme trochou vody a cibuľu ešte podusíme.
4.
Pridáme pripravený karfiol, premiešame.
5.
vajce slepačie 8 kusov • soľ • maslo 30 gramov
Vajíčka rozbijeme do misky a rozmiešame. Pridáme ich ku karfiolu a za stáleho miešania varíme do úplného zrazenia vajec. Osolíme a vmiešame kúsok masla.
Dobrú chuť!