Karfiol s indickým korením
Recept na pikantný karfiol s indickým korením a cícerom. Ako prílohu môžeme podávať ryžu basmati.
recept,fotorecept,korenie kurkuma,korenie Garam masala,korenie rímska rasca mletá ,karfiol,Bezmäsité hlavné jedlá,Vegánske recepty,Vegetariánske recepty,Indická kuchyňa,Bezlaktózové,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Indická kuchyňa
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá › Vegánske recepty › Vegetariánske recepty › Indická kuchyňa › Bezlaktózové › Bezlepkové › Ázijská kuchyňa › Sezóna - Karfiol ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 120 | gramov | |
cícer sterilizovaný | 240 | gramov | |
karfiol | 560 | gramov | |
korenie Garam masala | 1 | polievková lyžica | |
korenie kurkuma | 1 | polievková lyžica | |
korenie rímska rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
olej sezamový | 1 | polievková lyžica | |
paradajky sterilizované | 400 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
voda | 100 | mililitrov |
Recept
1.
olej sezamový 1 polievková lyžica • korenie kurkuma 1 polievková lyžica • korenie Garam masala 1 polievková lyžica • korenie rímska rasca mletá ½ čajovej lyžičky
Na oleji jemne opražíme korenie.
3.
paradajky sterilizované 400 gramov • voda 100 mililitrov
Do hrnca pridáme na menšie kúsky nakrájané sterilizované paradajky aj s nálevom. Prilejeme vodu. Premiešame a chvíľu podusíme.
4.
karfiol 560 gramov • cícer sterilizovaný 240 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky
Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a pridáme do omáčky. Pridáme scedený sterilizovaný cícer. Osolíme.
5.
Zakryjeme a za občasného premiešania dusíme, kým karfiol nezmäkne. Dusíme kým karfiol nezmäkne. Podľa potreby môžeme pridať trošku vody, ak by sa nám rýchlo odparila.
Dobrú chuť!