Kardamónový ryžový nákyp s jablkami
Voňavý ryžový nákyp, takmer zákusok :)
recept,fotorecept,mlieko nízkotučné 0,5%,korenie kardamón mletý,ryža guľatozrnná,Sladké jedlá,Bezlepkové
Sladké jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
Karobový prášok tmavý (Svätojánsky chlieb) | 1 | polievková lyžica | |
Stévia - prášok | 2 | polievkové lyžice | |
Stévia Cukrová - rastlina | - | ||
cukor trstinový | 2 | polievkové lyžice | |
cukor trstinový | 100 | gramov | |
cukor škoricový | 2 | polievkové lyžice | |
jablká | 750 | gramov | |
korenie kardamón mletý | 1 | čajová lyžička | |
mlieko nízkotučné 0,5% | 1.5 | litra | |
olej kokosový | 50 | gramov | |
olej kokosový | - | ||
ryža guľatozrnná | 350 | gramov | |
vaječný bielok | 5 | kusov | |
vaječný žĺtok | 5 | kusov |
Recept
1.
mlieko nízkotučné 0,5% 1.5 litra • cukor trstinový 2 polievkové lyžice • korenie kardamón mletý 1 čajová lyžička • ryža guľatozrnná 350 gramov
V mlieku rozmiešame cukor necháme zovrieť. Pridáme ryžu a asi za 20 minút ju za častého miešania rozvaríme. Vmiešame kardamón a necháme vychladnúť.
4.
...a vychladenú ryžu.
7.
... a postrúhame na tenké plátky.
9.
cukor škoricový 2 polievkové lyžice
Na ryžu rozložíme jablká a posypeme škoricovým cukrom, alebo len mletou škoricou.
10.
Navrstvíme druhú polovicu ryžu. Vložíme do rozohriatej rúry a 45 minút pečieme pri teplote 180-200°C.
11.
vaječný bielok 5 kusov • Stévia - prášok 2 polievkové lyžice • Karobový prášok tmavý (Svätojánsky chlieb) 1 polievková lyžica
Vaječné bielka vyšľaháme na tuhý sneh, primiešame stéviu a karob (prípadne práškový cukor a kakao).
12.
Na upečený nákyp natrieme sneh z bielkov a necháme 5 minút v rúre zapiecť. Rúru vypneme, pootvoríme dvierka a necháme 15 minút postupne chladnúť. Potom vyberieme a necháme dochladnúť.
Dobrú chuť!