Karbonátky
Klasické chutné karbonátky z bravčového mäsa. Ako prílohu odporúčame zemiaky na akýkoľvek spôsob.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso ›
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 500 | gramov | |
cesnak | 2 | strúčiky | |
korenie majorán sušený | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ¾ | čajovej lyžičky | |
mlieko polotučné 1,5% | - | ||
paprika červená mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
pečivo biele | 2 | kusy | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
soľ zeleninová | ¼ | čajovej lyžičky | |
strúhanka | - | ||
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
1.
bravčové mleté mäso 500 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¾ čajovej lyžičky • paprika červená mletá ½ čajovej lyžičky • soľ zeleninová ¼ čajovej lyžičky • korenie majorán sušený ½ čajovej lyžičky • cesnak 2 strúčiky • vajce slepačie 1 kus • pečivo biele 2 kusy • mlieko polotučné 1,5%
Mleté mäso zmiešame so soľou, korením, mletou červenou paprikou, zeleninovou soľou, majoránkou, pretlačeným cesnakom, vajíčkom a v mlieku rozmočeným (a vyžmýkaným) pečivom.
3.
Guľky vysmážame v dostatočnom množstve oleja, aby sa dobre prepiekli z oboch strán asi 5 minút.
4.
Opražené karbonátky necháme na papierovom obrúsku odkvapkať od oleja.
Dobrú chuť!