RECEPTY

Karamelový srnčí chrbát

Karamelový srnčí chrbát

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Maškrta z ryžových burizónov v karameli, obľúbená nielen na Vianoce.

recept,fotorecept,mlieko sladené zahustené (kondenzované),burizóny ryžové,Cukrovinky,Vianočné recepty,Bezlepkové

Cukrovinky

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

burizóny ryžové140gramov
cukor kryštálový250gramov
maslo180gramov
mlieko sladené zahustené (kondenzované)300mililitrov
čokoláda biela-

 

Recept

1. 

cukor kryštálový 250 gramov  mlieko sladené zahustené (kondenzované) 300 mililitrov

V hrnci necháme skaramelizovať cukor. Prilejeme sladené kondenzované mlieko a miešame kým sa obe ingrediencie rozpustia na tekutinu.

V hrnci necháme skaramelizovať cukor. Prilejeme...

2. 

maslo 180 gramov

Pridáme maslo a miešame do rozpustenia.

Pridáme maslo a miešame do rozpustenia....

3. 

burizóny ryžové 140 gramov

Prisypeme burizóny.

Prisypeme burizóny....

4. 

Dobre premiešame. Necháme chvíľu postáť a opäť dobre premiešame.

Dobre premiešame. Necháme chvíľu postáť a...

5. 

Formu na srnčí chrbát vystelieme potravinárskou fóliou.

Formu na srnčí chrbát vystelieme...

6. 

Do formy vložíme burizónovo-karamelovú zmes a dobre utlačíme. Necháme 24 hodín tuhnúť v chlade.

Do formy vložíme burizónovo-karamelovú zmes a...

7. 

Stuhnutú dobrotku vyklopíme z formy. Odstránime fóliu.

Stuhnutú dobrotku vyklopíme z formy. Odstránime...

8. 

čokoláda biela

Polejeme rozpustenou čokoládou a necháme čokoládu čiastočne stuhnúť.

Polejeme rozpustenou čokoládou a necháme...

9. 

Nakrájame na rezy. Skladujeme v chlade.

Nakrájame na rezy. Skladujeme v chlade....

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť