RECEPTY

Karamelovo-orechové šišky

Karamelovo-orechové šišky

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Obľúbená, nepečená, vianočná maškrtka.

recept,fotorecept,mlieko sladené zahustené (kondenzované),burizóny ryžové,Cukrovinky,Vianočné recepty,Nepečené,Bezlepkové

Cukrovinky

Kuchtil

Počet porcií

40

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

burizóny ryžové140gramov
cukor kryštálový350gramov
maslo250gramov
mlieko sladené zahustené (kondenzované)397gramov
orechy vlašské mleté50gramov

 

Recept

1. 

cukor kryštálový 350 gramov

Cukor nasypeme do hlbšieho hrnca a zahrievaním skaramelizujeme.

Cukor nasypeme do hlbšieho hrnca a zahrievaním...

2. 

mlieko sladené zahustené (kondenzované) 397 gramov

Prilejeme kondenzované mlieko a za stáleho miešania, na ohni, necháme vzniknutú hmotu roztopiť.

Prilejeme kondenzované mlieko a za stáleho...

3. 

maslo 250 gramov

Odstavíme z ohňa, pridáme maslo a miešame kým sa dôkladne rozpustí v karameli.

Odstavíme z ohňa, pridáme maslo a miešame kým...

4. 

orechy vlašské mleté 50 gramov

Primiešame orechy.

Primiešame orechy....

5. 

burizóny ryžové 140 gramov

Prisypeme burizóny a dobre premiešame. Zmes necháme 15 minút mierne vychladnúť. Počas chladnutia často premiešavame.

Prisypeme burizóny a dobre premiešame. Zmes...

6. 

Z teplej zmesi tvoríme v rukách guľôčky, vytvarujeme ich do šišky a kladieme na plech. Ruky si čas od času opláchneme studenou vodou. Maškrty skladujeme v chlade, najlepšie sú na tretí deň od prípravy, preto doporučujeme dôkladne schovať :) 2 hodiny pred podávaním premiestnime z chladu do izbovej teploty, aby ľahko zmäkli.

Z teplej zmesi tvoríme v rukách guľôčky,...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť