RECEPTY

Karamelovo makový zákusok

Karamelovo makový zákusok

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Famózny zákusok s jemným a nadýchaným karamelovým krémom.

recept,fotorecept,mak,mak,mascarpone,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový250gramov
cukor kryštálový3polievkové lyžice
cukor práškový2polievkové lyžice
džem ríbezľový4polievkové lyžice
kypriaci prášok do pečiva6gramov
mak5polievkových lyžíc
mascarpone100gramov
maslo125gramov
mlieko polotučné 1,5%150mililitrov
múka polohrubá90gramov
puding vanilkový - prášok15gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)125mililitrov
vaječný bielok6kusov
vaječný žĺtok6kusov
voda2polievkové lyžice

 

Recept

1. 

vaječný žĺtok 6 kusov  cukor kryštálový 100 gramov  voda 2 polievkové lyžice

Źĺtka vyšľaháme spolu s cukrom do peny. Pridáme vodu. Všetko spolu prešľaháme.

Źĺtka vyšľaháme spolu s cukrom do peny....

2. 

vaječný bielok 6 kusov

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh....

3. 

kypriaci prášok do pečiva 6 gramov  múka polohrubá 90 gramov

Do cesta pridáme múku s práškom do pečiva.

Do cesta pridáme múku s práškom do pečiva....

4. 

mak 3 polievkové lyžice

Do cesta zapracujeme mak.

Do cesta zapracujeme mak....

5. 

Forma na pečenie obdĺžniková 26 cm x 38 cm

Jemne vmiešame sneh. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.

Jemne vmiešame sneh. Cesto vylejeme na plech...

6. 

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C....

7. 

cukor kryštálový 150 gramov

Cukor upálime na karamel.

Cukor upálime na karamel....

8. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 125 mililitrov

Do roztopeného karamelu prilejeme smotanu, miešame kým sa cukor neroztopí. Necháme vychladnúť.

Do roztopeného karamelu prilejeme smotanu,...

9. 

maslo 125 gramov  cukor práškový 2 polievkové lyžice

Maslo vyšľaháme spolu s cukrom.

Maslo vyšľaháme spolu s cukrom....

10. 

mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov  puding vanilkový - prášok 15 gramov

Z mlieka a pudingu uvaríme puding. Necháme vychladnúť.

Z mlieka a pudingu uvaríme puding. Necháme...

11. 

mascarpone 100 gramov

Do vyšľahaného masla zašľaháme mascarpone, puding a karamel.

Do vyšľahaného masla zašľaháme mascarpone,...

12. 

džem ríbezľový 4 polievkové lyžice

Korpus prekrojíme na polovice, jednu z nich natrieme džemom a polovicou krému.

Korpus prekrojíme na polovice, jednu z nich...

13. 

Zakryjeme druhou polovicou korpusu, na ktorý natrieme druhú polovicu krému.

Zakryjeme druhou polovicou korpusu, na ktorý...

14. 

cukor kryštálový 3 polievkové lyžice  mak 2 polievkové lyžice

V hrnci upálime karamel. Vylejeme ho na alobal, posypeme makom.

V hrnci upálime karamel. Vylejeme ho na alobal,...

15. 

Keď karamel stvrdne podrvíme ho valčekom. Zákusok ozdobíme.

Keď karamel stvrdne podrvíme ho valčekom....

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť