Karamelovo makový zákusok
Famózny zákusok s jemným a nadýchaným karamelovým krémom.
recept,fotorecept,mak,mak,mascarpone,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 250 | gramov | |
cukor kryštálový | 3 | polievkové lyžice | |
cukor práškový | 2 | polievkové lyžice | |
džem ríbezľový | 4 | polievkové lyžice | |
kypriaci prášok do pečiva | 6 | gramov | |
mak | 5 | polievkových lyžíc | |
mascarpone | 100 | gramov | |
maslo | 125 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 150 | mililitrov | |
múka polohrubá | 90 | gramov | |
puding vanilkový - prášok | 15 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 125 | mililitrov | |
vaječný bielok | 6 | kusov | |
vaječný žĺtok | 6 | kusov | |
voda | 2 | polievkové lyžice |
Recept
1.
vaječný žĺtok 6 kusov • cukor kryštálový 100 gramov • voda 2 polievkové lyžice
Źĺtka vyšľaháme spolu s cukrom do peny. Pridáme vodu. Všetko spolu prešľaháme.
3.
kypriaci prášok do pečiva 6 gramov • múka polohrubá 90 gramov
Do cesta pridáme múku s práškom do pečiva.
5.
Forma na pečenie obdĺžniková 26 cm x 38 cm
Jemne vmiešame sneh. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
6.
Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.
8.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 125 mililitrov
Do roztopeného karamelu prilejeme smotanu, miešame kým sa cukor neroztopí. Necháme vychladnúť.
10.
mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov • puding vanilkový - prášok 15 gramov
Z mlieka a pudingu uvaríme puding. Necháme vychladnúť.
12.
džem ríbezľový 4 polievkové lyžice
Korpus prekrojíme na polovice, jednu z nich natrieme džemom a polovicou krému.
13.
Zakryjeme druhou polovicou korpusu, na ktorý natrieme druhú polovicu krému.
14.
cukor kryštálový 3 polievkové lyžice • mak 2 polievkové lyžice
V hrnci upálime karamel. Vylejeme ho na alobal, posypeme makom.
15.
Keď karamel stvrdne podrvíme ho valčekom. Zákusok ozdobíme.
Dobrú chuť!