Karamelovo banánový zákusok
Recept na výborný zákusok s banánmi a karamelovou plnkou.
recept,fotorecept,cukor kryštálový,cukor kryštálový,smotana na šľahanie (30-33% tuku),banány,orechy vlašské,Zákusky,Sezónne recepty
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
banány | 6 | kusov | |
cukor kryštálový | 400 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 15 | gramov | |
maslo | 250 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
múka hladká | 210 | gramov | |
olej slnečnicový | 100 | mililitrov | |
orechy vlašské | - | ||
puding vanilkový - prášok | 40 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 200 | mililitrov | |
soľ | 1 | štipka | |
vaječný bielok | 5 | kusov | |
vaječný žĺtok | 5 | kusov | |
voda | 100 | mililitrov | |
čokoláda | - |
Recept
1.
vaječný žĺtok 5 kusov • cukor kryštálový 200 gramov • voda 100 mililitrov • olej slnečnicový 100 mililitrov • múka hladká 210 gramov • kypriaci prášok do pečiva 15 gramov • vaječný bielok 5 kusov • soľ 1 štipka
Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme olej, vodu a múku s práškom do pečiva.Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do žĺtkovej masy. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180°C asi 15 - 20 minút.
2. Príprava krému
cukor kryštálový 200 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov
Na miernom ohni skaramelizujeme kryštálový cukor. Keď je karamel bez hrudiek, prilejeme k nemu smotanu. Karamel hneď po priliatí okamžite stuhne, ale po krátkom varení na miernom ohni sa opäť rozpustí v smotane.
3.
puding vanilkový - prášok 40 gramov • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • maslo 250 gramov
Po rozpustení prilejeme ku karamelu mlieko rozmiešané s vanilkovým pudingom. Krátko povaríme do zhustnutia. Po vychladnutí karamelu postupne primiešavame zmäknuté maslo.
4.
banány 6 kusov
Na vychladnutý korpus naukladáme pozdĺžne prekrojené banány, nanesieme krém a rozotrieme.
Dobrú chuť!