Karamelové guľôčky s marcipánom
Obľúbené guľôčky z ryžových burizónov s jemnou chuťou marcipánu a čokolády.
recept,fotorecept,marcipán,mlieko sladené zahustené (kondenzované),Cukrovinky,Vianočné recepty,Nepečené,Bezlepkové
Cukrovinky
Kategórie
Cukrovinky › Vianočné recepty › Nepečené › Bezlepkové › Vianočné zákusky › Vianočné nepečené dezerty ›
Ingrediencie
Ingrediencie
burizóny ryžové | 140 | gramov | |
cukor kryštálový | 250 | gramov | |
kokos strúhaný | - | ||
marcipán | 100 | gramov | |
maslo | 190 | gramov | |
mlieko sladené zahustené (kondenzované) | 300 | mililitrov | |
olej slnečnicový | 2 | polievkové lyžice | |
čokoláda na varenie 55% | 200 | gramov | |
škrob kukuričný | - |
Recept
1.
cukor kryštálový 250 gramov • mlieko sladené zahustené (kondenzované) 300 mililitrov
V hrnci necháme skaramelizovať cukor. Prilejeme sladené kondenzované mlieko a miešame kým sa obe ingrediencie rozpustia na tekutinu.
4.
Dobre premiešame. Zmes necháme 15 minút mierne vychladnúť. Počas chladnutia často premiešavame.
5.
Zo zmesi tvoríme guľôčky v rukách, ktoré si čas od času opláchneme studenou vodou.
6.
kokos strúhaný • marcipán 100 gramov • škrob kukuričný
Guľôčky obalíme v kokose. Marcipán rozvaľkáme na doske jemne posypanej kukuričným škrobom a povykrajujeme z neho kolieska. Kolieska prilepíme na guľôčky.
7.
čokoláda na varenie 55% 200 gramov • maslo 10 gramov • olej slnečnicový 2 polievkové lyžice
Čokoládu spolu s maslom a olejom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Časť čokolády naberieme do striekačky a guľôčky ozdobíme.
8.
Zvyšok čokolády rozdelíme do papierových košíčkov.
9.
Na čokoládu prilepíme guľôčky.
10.
Necháme 2-3 dni tuhnúť v chlade. V chlade ich aj skladujeme.
Dobrú chuť!