Karamelová torta
Tak jemná, tak sladká, tak famózna torta s chuťou toffifee! Vyskúšajte a zistíte, že aj na malej porcii si skvelo pochutíte!
recept,fotorecept,cukor práškový,cukor práškový,čokoláda,čokoláda,cukor kryštálový,cukor kryštálový,čokoláda biela,čokoláda biela,čokoláda 85%,Torty
Torty
Kategórie
Torty ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 140 | gramov | |
cukor práškový | 140 | gramov | |
kakao - prášok | 60 | gramov | |
maslo | - | ||
maslo | 20 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 100 | mililitrov | |
múka hladká | - | ||
múka hladká | 60 | gramov | |
orechy lieskové | - | ||
smotana kyslá (10% tuku) | 4 | polievkové lyžice | |
smotana na šľahanie ( 40% tuku) | 130 | mililitrov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 50 | mililitrov | |
vaječný bielok | 8 | kusov | |
vaječný žĺtok | 8 | kusov | |
čokoláda | 50 | gramov | |
čokoláda 85% | 60 | gramov | |
čokoláda biela | 220 | gramov |
Recept
4.
čokoláda 25 gramov • smotana kyslá (10% tuku) 2 polievkové lyžice
Nakoniec pridáme nastrúhanú čokoládu a kyslú smotanu. Všetko spolu premiešame.
5.
Forma na tortu rozkladacia ø 24 cm
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.
6.
Pečieme 30 min. pri teplote 180°C.
7.
vaječný bielok 4 kusy • cukor práškový 70 gramov • múka hladká 40 gramov • kakao - prášok 40 gramov • čokoláda 25 gramov • smotana kyslá (10% tuku) 2 polievkové lyžice
Z rovnakého množstva ingrediencií a rovnakým postupom upečieme druhý korpus.
10.
mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov
Do karamelu pridáme mlieko a karamel v ňom rozpustíme. Pridáme žĺtka a varíme kým nám kaša nezačne hustnúť. Hrniec z ohňa odstavíme a ďalej miešame, až kým krém nebude dostatočne hustý. Ak sa nám zdá, že krém nehustne, vrátime naspäť na oheň a krátko povaríme.
11.
čokoláda biela 120 gramov • smotana na šľahanie ( 40% tuku) 50 mililitrov
Po odstavení necháme v kréme roztopiť čokoládu a po úplnom vychladení primiešame smotanu. Všetko spolu prešľaháme.
12.
Krém rozotrieme na upečený a vychladený korpus a prikryjeme druhým korpusom.
13.
cukor kryštálový 70 gramov • smotana na šľahanie ( 40% tuku) 80 mililitrov
Cukor pomaly zohrejeme a vytvoríme karamel. Pridáme smotanu a karamel v nej rozpustíme.
16.
Karamelovú polevu vylejeme na tortu a uhladíme.
17.
čokoláda 85% 60 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 50 mililitrov • orechy lieskové
Čokoládu rozpustíme v smotane, necháme mierne vychladnúť a vylejeme na stred torty. Ozdobíme opraženými lieskovcami.
Dobrú chuť!