Kapustovo-paradajková polievka
Chutná hustá polievka, plná zdravej zeleniny, ktorú obľubujú nielen deti, ale aj dospelí.
recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,paradajkový pretlak,paradajky sterilizované,Zeleninové polievky,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónne recepty
Zeleninové polievky
Kategórie
Zeleninové polievky › Bezlepkové › Bezlaktózové › Sezónne recepty › Sezóna - Kapusta hlávková (biela, červená) ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 70 | gramov | |
cukor kryštálový | 2 | polievkové lyžice | |
kapusta hlávková biela | 500 | gramov | |
korenie rasca drvená | 1 | čajová lyžička | |
ocot | - | ||
paradajkový pretlak | 500 | gramov | |
paradajky sterilizované | 400 | gramov | |
slanina oravská | 70 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 1250 | mililitrov | |
zemiaky | 500 | gramov |
Recept
1.
slanina oravská 70 gramov • cibuľa 70 gramov
Slaninu pokrájame na kocky a osmažíme. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a na slaninke ju krátko opečieme.
3.
cukor kryštálový 2 polievkové lyžice • soľ 1 čajová lyžička • korenie rasca drvená 1 čajová lyžička
Pridáme ju do hrnca, prisypeme cukor, osolíme, posypeme rascou a premiešame. Zakryjeme a 10 minút podusíme.
5.
voda 1250 mililitrov
Pridáme ich ku kapuste, premiešame a zalejeme vodou. Privedieme do varu a varíme 20 minút pod pokrievkou.
7.
paradajkový pretlak 500 gramov • ocot
Do kapusty prilejeme paradajkový pretlak, pridáme paradajky, všetko spolu premiešame a prevaríme. Podľa chuti môžeme pridať lyžicu octu.
Dobrú chuť!