Kapustovo-mrkvový šalát
Obľúbený klasický šalát zo sparenej kapusty v sladkokyslom náleve. Podávame k pečeným a duseným mäsám.
recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,mrkva,Zeleninové šaláty,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónne recepty
Zeleninové šaláty
Kategórie
Zeleninové šaláty › Bezlepkové › Bezlaktózové › Sezónne recepty › Sezóna - Kapusta hlávková (biela, červená) › Sezóna - Mrkva ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 120 | gramov | |
citrón | 1 | kus | |
cukor práškový | 30 | gramov | |
kapusta hlávková biela | 1 | kilogram | |
mrkva | 200 | gramov | |
ocot | 15 | mililitrov | |
olej olivový | 2 | polievkové lyžice | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | - | ||
voda | 300 | mililitrov |
Recept
1.
kapusta hlávková biela 1 kilogram
Kapustu natenko nakrájame. Vložíme ju do cedníka. Cedník vložíme do misky.
2.
Kapustu zalejeme horúcou vodou a minútku necháme vo vode postáť. Potom cedník vyberieme, necháme stiecť všetku vodu a kapustu vložíme do misy. Necháme vychladiť.
3.
cibuľa 120 gramov • mrkva 200 gramov
Cibuľu ošúpeme, pokrájame na tenké polkolieska a tie rozoberieme. Očistíme mrkvu a najemno postrúhame.
5.
voda 300 mililitrov • cukor práškový 30 gramov • ocot 15 mililitrov • olej olivový 2 polievkové lyžice • citrón 1 kus
Zalejeme vodou v ktorej sme rozpustili cukor a priliali sme do nej ocot. Nakoniec pridáme olej, šťavu z citróna podľa chuti a šalát dobre premiešame. Uložíme do chladničky. Asi pol hodinu pred podávaním ho vyberieme a necháme ohriať na takmer izbovú teplotu.
Dobrú chuť!