Kapustovo-fazuľová polievka Šutolica (Šutelica)
Pôvodný recept na túto starodávnu polievku hovorí o jej príprave v kotlíku na ohni a pečení zemiakov v pahrebe. Ponúkame vám jednoduchú prípravu tejto chutnej a zdravej polievky v modernej kuchyni.
recept,fotorecept,zemiaky,slanina prerastená,kapusta kvasená,fazuľa červená sterilizovaná,Zeleninové polievky,Slovenská kuchyňa,Bezlepkové
Zeleninové polievky
Slovenská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 4 | strúčiky | |
cibuľa | 140 | gramov | |
fazuľa červená sterilizovaná | 250 | gramov | |
kapusta kvasená | 600 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
masť bravčová | 40 | gramov | |
olej slnečnicový | - | ||
slanina prerastená | 140 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | - | ||
soľ | - | ||
voda | 1 | liter | |
zemiaky | 4 | kusy |
Recept
2.
Alobal potrieme olejom, položíme naň zemiaky, zabalíme a dáme piecť do rúry na najvyšší stupeň rovno na mriežku. Pečieme asi 30-45 minút.
4.
cibuľa 140 gramov • slanina prerastená 140 gramov
Cibuľu očistíme, pokrájame a pridáme k masti. Osmažíme a pridáme nakrájanú slaninu. Slaninku s cibuľou chvíľu spolu opekáme.
5.
kapusta kvasená 600 gramov • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • voda 1 liter
Pridáme vyžmýkanú kapustu, korenie a vodu. Premiešame a varíme 15 minút pod pokrievkou.
8.
Upečené zemiaky vyberieme z rúry.
9.
Zemiak pomocou vidličiek roztrhneme...
10.
...a položíme do polievky. Môžeme podávať aj s lyžičkou kyslej smotany.
Dobrú chuť!