Kapustovo-cviklový krémový šalát

Výborný šalát vhodný ako príloha k mäsám. Ako samostatný pokrm môže byť, bez pridania tatárskej omáčky, zdravou večerou pre všetkých dietárov.
recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,cvikla - červená repa,Zeleninové šaláty,Bezlepkové
Zeleninové šaláty
Kategórie
Zeleninové šaláty › Bezlepkové › Sezóna - Červená repa › Sezóna - Kapusta hlávková (biela, červená) ›Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 100 44 | gramov kcal | |
cvikla - červená repa | 1 480 | kilogram kcal | |
jogurt biely 3,5% tuku | 400 280 | mililitrov kcal | |
kapusta hlávková biela | 800 232 | gramov kcal | |
korenie rasca mletá | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
ocot | 2 13 | polievkové lyžice kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
tatárska omáčka | 150 759 | mililitrov kcal |
Recept

2.
soľ 1 čajová lyžička • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky
Vložíme ju do hrnca, prisypeme soľ, rascu, premiešame a necháme odpočívať.

3.
cvikla - červená repa 1 kilogram
Cviklu umyjeme a do mäkka uvaríme vo vode (asi za 1-1,5 hodinu). Necháme vychladnúť a ošúpeme.

4.
Cviklu nahrubo pristrúhame ku kapuste.

5.
cibuľa 100 gramov • ocot 2 polievkové lyžice • soľ
Cibuľu ošúpeme a tiež nahrubo dostrúhame do šalátu. Pridáme ocot, soľ (podľa chuti) a dobre premiešame.



Dobrú chuť!