Kapustové placky
Výborný recept na zemiakové placky s kyslou kapustou.
recept,fotorecept,zemiaky,kapusta kvasená,cesnak,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 6 | strúčikov | |
kapusta kvasená | 800 | gramov | |
korenie majorán sušený | 2 | čajové lyžičky | |
mlieko polotučné 1,5% | 150 | mililitrov | |
múka hladká | 100 | gramov | |
olej fritovací | - | ||
soľ | 1 | čajová lyžička | |
strúhanka | 80 | gramov | |
zemiaky | 1.7 | kilogramu |
Recept
1. Príprava cesta
zemiaky 1.7 kilogramu • kapusta kvasená 800 gramov
Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame. Pridáme nakrájanú kyslú kapustu.
2.
mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov • cesnak 6 strúčikov • soľ 1 čajová lyžička • korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky • múka hladká 100 gramov • strúhanka 80 gramov
Pridáme vajcia, mlieko, pretlačený cesnak, soľ, majorán, hladkú múku a strúhanku podľa potreby (ak bude zmes na placky veľmi riedka). Všetko spolu premiešame, ak sme použili strúhanku, cesto necháme chvíľu odstáť.
3. Vysmážame
Na panvici rozohrejeme olej (môžeme použiť aj klasickú bravčovú masť), cesto po lyžiciach kladieme do oleja a tvarujeme placky, ktoré z oboch strán upečieme. Na jednu placku použijeme približne tri polievkové lyžice zmesi.
4.
Podávame ako samostatný chod alebo ako prílohu k mäsovému/zeleninovému soté.
Dobrú chuť!