Kapustové placky

Výborný recept na zemiakové placky s kyslou kapustou.
recept,fotorecept,zemiaky,kapusta kvasená,cesnak,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 6 33 | strúčikov kcal | |
kapusta kvasená | 800 160 | gramov kcal | |
korenie majorán sušený | 2 21 | čajové lyžičky kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 150 72 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 100 347 | gramov kcal | |
olej fritovací | 0 ?? | kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
strúhanka | 80 299 | gramov kcal | |
zemiaky | 1.7 1564 | kilogramu kcal |
Recept
1. Príprava cesta
zemiaky 1.7 kilogramu • kapusta kvasená 800 gramov
Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame. Pridáme nakrájanú kyslú kapustu.

2.
mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov • cesnak 6 strúčikov • soľ 1 čajová lyžička • korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky • múka hladká 100 gramov • strúhanka 80 gramov
Pridáme vajcia, mlieko, pretlačený cesnak, soľ, majorán, hladkú múku a strúhanku podľa potreby (ak bude zmes na placky veľmi riedka). Všetko spolu premiešame, ak sme použili strúhanku, cesto necháme chvíľu odstáť.

3. Vysmážame
Na panvici rozohrejeme olej (môžeme použiť aj klasickú bravčovú masť), cesto po lyžiciach kladieme do oleja a tvarujeme placky, ktoré z oboch strán upečieme. Na jednu placku použijeme približne tri polievkové lyžice zmesi.

4.
Podávame ako samostatný chod alebo ako prílohu k mäsovému/zeleninovému soté.
Dobrú chuť!