Kapustník so slaninou
Hlávková kapusta so slaninou v strúhaných zemiakoch.
recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,slanina prerastená,Bravčové mäso,Sezónne recepty
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 3 | strúčiky | |
kapusta hlávková biela | 750 | gramov | |
korenie rasca drvená | 1 | čajová lyžička | |
korenie čierne mleté | 1 | čajová lyžička | |
masť bravčová | - | ||
mlieko plnotučné 3,5% | 300 | mililitrov | |
múka hladká | 2 | polievkové lyžice | |
slanina prerastená | 250 | gramov | |
soľ | 3 | čajové lyžičky | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
voda | 2 | litre | |
zemiaky | 1.5 | kilogramu |
Recept
1.
kapusta hlávková biela 750 gramov • soľ 1 čajová lyžička • voda 2 litre • korenie rasca drvená 1 čajová lyžička
Kapustu nakrájame a dáme variť do slanej vody s rascou na 15 minút.
2.
zemiaky 1.5 kilogramu
Zemiaky očistíme, umyjeme a najemno postrúhame. Zlejeme z nich prebytočnú vodu a ľahko ich vyžmýkame.
4.
Kapustu scedíme, necháme odkvapkať a zamiešame do nej slaninu.
5.
múka hladká 2 polievkové lyžice • vajce slepačie 2 kusy • soľ 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté 1 čajová lyžička • cesnak 3 strúčiky • mlieko plnotučné 3,5% 300 mililitrov
K zemiakom pridáme múku, vajíčka, soľ, korenie, pretlačený cesnak, mlieko a zmes dobre premiešame.
6.
Hlboký pekáč (45x35cm) vymastíme masťou. Na dno rovnomerne rozotrieme polovicu zemiakového cesta.
7.
Na zemiakové cesto rozložíme kapustovú zmes.
8.
Na kapustu rovnomerne rozložíme druhú polovicu zemiakového cesta.
9.
Pečieme asi 1 hodinu pri teplote 190°C.
10.
Po upečení necháme kapustník vychladiť na konzumnú teplotu, nakrájame a podávame.
Dobrú chuť!