RECEPTY

Kapustník so slaninou

Kapustník so slaninou

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Hlávková kapusta so slaninou v strúhaných zemiakoch.

recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,slanina prerastená,Bravčové mäso,Sezónne recepty

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak3strúčiky
kapusta hlávková biela750gramov
korenie rasca drvená1čajová lyžička
korenie čierne mleté1čajová lyžička
masť bravčová-
mlieko plnotučné 3,5%300mililitrov
múka hladká2polievkové lyžice
slanina prerastená250gramov
soľ3čajové lyžičky
vajce slepačie2kusy
voda2litre
zemiaky1.5kilogramu

 

Recept

1. 

kapusta hlávková biela 750 gramov  soľ 1 čajová lyžička  voda 2 litre  korenie rasca drvená 1 čajová lyžička

Kapustu nakrájame a dáme variť do slanej vody s rascou na 15 minút.

Kapustu nakrájame a dáme variť do slanej vody s...

2. 

zemiaky 1.5 kilogramu

Zemiaky očistíme, umyjeme a najemno postrúhame. Zlejeme z nich prebytočnú vodu a ľahko ich vyžmýkame.

Zemiaky očistíme, umyjeme a najemno postrúhame....

3. 

slanina prerastená 250 gramov

Slaninu nakrájame na kocky a v rajničke ju osmažíme.

Slaninu nakrájame na kocky a v rajničke ju...

4. 

Kapustu scedíme, necháme odkvapkať a zamiešame do nej slaninu.

Kapustu scedíme, necháme odkvapkať a zamiešame...

5. 

múka hladká 2 polievkové lyžice  vajce slepačie 2 kusy  soľ 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička  cesnak 3 strúčiky  mlieko plnotučné 3,5% 300 mililitrov

K zemiakom pridáme múku, vajíčka, soľ, korenie, pretlačený cesnak, mlieko a zmes dobre premiešame.

K zemiakom pridáme múku, vajíčka, soľ,...

6. 

masť bravčová

Hlboký pekáč (45x35cm) vymastíme masťou. Na dno rovnomerne rozotrieme polovicu zemiakového cesta.

Hlboký pekáč (45x35cm) vymastíme masťou. Na...

7. 

Na zemiakové cesto rozložíme kapustovú zmes.

Na zemiakové cesto rozložíme kapustovú zmes....

8. 

Na kapustu rovnomerne rozložíme druhú polovicu zemiakového cesta.

Na kapustu rovnomerne rozložíme druhú polovicu...

9. 

Pečieme asi 1 hodinu pri teplote 190°C.

Pečieme asi 1 hodinu pri teplote 190°C....

10. 

Po upečení necháme kapustník vychladiť na konzumnú teplotu, nakrájame a podávame.

Po upečení necháme kapustník vychladiť na...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť