Kapusta pak choi s hubami shiitake
Jednoduchý recept na prípravu čínskej kapusty Pak choi a aromatickými hubami shiitake na cesnaku a zázvore s trochou ustricovej omáčky.
recept,fotorecept,huby shiitake,kapusta pak choi,Bezmäsité hlavné jedlá,Vietnamská kuchyňa,Vegetariánske recepty,Vegánske recepty,Bezlaktózové,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Vietnamská kuchyňa
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá › Vietnamská kuchyňa › Vegetariánske recepty › Vegánske recepty › Bezlaktózové › Bezlepkové › Ázijská kuchyňa ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 3 | strúčiky | |
huby shiitake | 50 | gramov | |
kapusta pak choi | 250 | gramov | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
mrkva | 30 | gramov | |
olej arašidový | 2 | polievkové lyžice | |
soľ | ¼ | čajovej lyžičky | |
ustricová omáčka | 2 | polievkové lyžice | |
voda | 50 | mililitrov | |
zázvor koreň | 10 | gramov |
Recept
3.
olej arašidový 2 polievkové lyžice
Hlboká panvica Wok ø 28 cm
Vo woku orestujeme zázvor s mrkvou na oleji približne 5 minút.
5.
cesnak 3 strúčiky
Očistený cesnak nakrájame na nie veľmi tenké plátky, aby sa rýchlo v panvici nespálil.
6.
korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • soľ ¼ čajovej lyžičky
Do panvice pridáme huby a cesnak. Okoreníme, osolíme a restujeme ďalších 5 minút.
7.
ustricová omáčka 2 polievkové lyžice • voda 50 mililitrov
Pridáme ustricovú omáčku, trochu vody a premiešame.
8.
kapusta pak choi 250 gramov
Kapustu si pozdĺžne nakrájame a orežeme tvrdé časti. Dobre premyjeme pod tečúcou vodou vo väčšom sitku, aby sme sa zbavili prípadných zrniek piesku a hliny.
9.
Kapustu pridáme do panvice ...
10.
.. a dusíme prikryté 8 až 10 minút.
11.
Servírujeme v miske. Na spodok dáme rezance, alebo ryžu. Stekajúca omáča ich dobre ochutí.
Dobrú chuť!