Kapor na víne
recept,fotorecept,kapor obyčajný,zemiaky,víno biele suché,Hlavné jedlá z rýb,Sezónne recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 3 | kusy | |
cesnak | 3 | strúčiky | |
cibuľa | 2 | kusy | |
kapor obyčajný | - | ||
soľ | - | ||
soľ zeleninová | - | ||
voda | - | ||
víno biele suché | 0.2 | litra | |
zemiaky | 1000 | gramov |
Recept
1.
kapor obyčajný • zemiaky 1000 gramov • cibuľa 2 kusy • cesnak 3 strúčiky • soľ • soľ zeleninová • bobkový list 3 kusy • víno biele suché 0.2 litra • voda
Na vymastený pekáč vložíme nasoleného kapra, obložíme zemiakmi nakrájanými na kolieska, cibuľovými krúžkami zmiešanými so strúčikmi cesnaku. Obložíme maslom, jemne posypeme podravkou a podlejeme bielym vínom a vodou podľa potreby..
2.
Dáme zapiecť na stredný stupeň na 60 minút, počas pečenia polievame kapra výpekom.
Dobrú chuť!