Kalerábovo-zemiakové placky

Chutná obmena klasických zemiakových placiek.
recept,fotorecept,kaleráb,zemiaky,cesnak,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá › Bezlaktózové › Sezóna - Cesnak › Sezóna - Zemiaky › Sezóna - Kaleráb ›Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 6 33 | strúčikov kcal | |
cibuľa | 100 44 | gramov kcal | |
kaleráb | 1 290 | kilogram kcal | |
korenie majorán sušený | 3 31 | čajové lyžičky kcal | |
múka hladká | 100 347 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 0 ?? | kcal | |
soľ | 2 0 | čajové lyžičky kcal | |
strúhanka | 100 373 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal | |
zemiaky | 1 920 | kilogram kcal |
Recept
1.
kaleráb 1 kilogram
Kaleráby ošúpeme a dáme na 15 minút obvariť. Vodu scedíme a necháme ich vychladiť.



4.
korenie majorán sušený 3 čajové lyžičky • soľ 2 čajové lyžičky • múka hladká 100 gramov • strúhanka 100 gramov • vajce slepačie 3 kusy • cesnak 6 strúčikov
Prisypeme majorán, soľ, múku a strúhanku. Pridáme vajíčka, pretlačený cesnak a premiešame.

5.
Ponorným mixérom ľahko podrvíme (nie na kašu).

6.
Z cesta vyprážame placky na oleji, z oboch strán. Vypražené kladieme naplocho na papierovú kuchynskú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk.

7.
Potom ich na stojato, jednu vedľa druhej, pokladáme do hrnca, ktorý vystelieme tiež papierovou utierkou. V hrnci si do podávania uchovajú potrebnú teplotu.

Dobrú chuť!