Kakaové kolieska plnené tvarohovým krémom
Vláčne vianočné pečivo plnené ľahkým tvarohovým krémom.
recept,fotorecept,kakao - prášok,tvaroh jemný mäkký,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 120 | gramov | |
cukor vanilkový | 8 | gramov | |
kakao - prášok | 30 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 2 | čajové lyžičky | |
maslo | 180 | gramov | |
mlieko sušené | 100 | gramov | |
múka hladká | 300 | gramov | |
múka hladká | - | ||
puding bez varenia | 50 | gramov | |
soľ | - | ||
tvaroh jemný mäkký | 250 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
1.
múka hladká 300 gramov • cukor práškový 100 gramov • kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky • soľ • kakao - prášok 30 gramov • maslo 180 gramov • vajce slepačie 1 kus
Múku, cukor, štipku soli, vajce, kypriaci prášok, zmäknuté maslo a kakao vložíme do misy.
2.
Vypracujeme cesto. Vytvarujeme do bochníka a vložíme do chladničky na hodinu stuhnúť.
3.
Vykrajovacie koliesko ø 6 cm
Ľahko stuhnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 6-7 mm. Vykrajujeme kolieska. Kolieska prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na každé koliesko otlačíme vzor.
4.
Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.
5.
tvaroh jemný mäkký 250 gramov • mlieko sušené 100 gramov • cukor práškový 20 gramov • cukor vanilkový 8 gramov • puding bez varenia 50 gramov
Tvaroh vymiešame spolu so sušeným mlieko, pridáme cukor, vanilkový cukor a nakoniec puding bez varenia.
6.
Vždy dve a dve kolieska zlepujeme krémom. Skladujeme v chlade.
Dobrú chuť!