Kakaové guľôčky
Recept na prípravu krehkých trvanlivých guľôčok s chuťou kakaa a kandizovaných čerešní.
recept,fotorecept,kandizované čerešne,kakao - prášok,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
brandy | 20 | mililitrov | |
cukor práškový | 60 | gramov | |
kakao - prášok | 2 | polievkové lyžice | |
kandizované čerešne | 40 | gramov | |
kandizované čerešne | - | ||
mandle mleté | 100 | gramov | |
maslo | 120 | gramov | |
múka hladká | 110 | gramov | |
soľ | 1 | štipka |
Recept
1.
maslo 120 gramov • cukor práškový 60 gramov
Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.
2.
múka hladká 110 gramov • kakao - prášok 2 polievkové lyžice • soľ 1 štipka • mandle mleté 100 gramov
Preosejeme si múku s kakaovým práškom a zmiešame ich spolu s mletými orechmi.
4.
brandy 20 mililitrov
Zo všetkých pripravených ingrediencií a trochy alkoholu vypracujeme pevné cesto.
5.
Z cesta vytvarujeme v dlaniach guľôčky. Do niektorých si vtlačíme polovice kandizovaných čerešní.
6.
Pečieme 16 min. pri teplote 160°C.
Dobrú chuť!