Kačacie stehná s orechovou plnkou
Lahôdka z kačacích stehien.
recept,fotorecept,kačacie stehná,orechy vlašské,Husacie a kačacie mäso,Sezónne recepty
Husacie a kačacie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
Domáce zemiakové lokše recept | - | ||
Dusená červená kapusta recept | - | ||
kačacia pečeň | 100 | gramov | |
kačacie stehná | 6 | kusov | |
masť kačacia | 100 | gramov | |
orechy vlašské | 60 | gramov | |
petržlenová vňať | - | ||
rožok biely | 80 | gramov | |
slivky sušené | 6 | kusov | |
soľ | - | ||
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
voda | 50 | mililitrov | |
vývar zeleninový | - |
Recept
4.
slivky sušené 6 kusov • petržlenová vňať
Umyjeme slivky a nakrájame na malé kúsky. Umyjeme a nasekáme petržlenovú vňať. Orechy, slivky a vňať pridáme k rožkom.
5.
vajce slepačie 1 kus • soľ ½ čajovej lyžičky • vývar zeleninový
Pridáme vajce, pečienky, soľ a trochu kačacieho vývaru. Premiešame a podľa potreby ešte dolejeme vývar.
6.
kačacie stehná 6 kusov • soľ
Stehná umyjeme a osolíme. Na stehnách z vrchnej časti oddelíme kožu od mäsa a vytvoríme kapsičky.
7.
Kapsičky naplníme plnkou...
8.
...a uzatvoríme kuchynskou ihlou.
9.
masť kačacia 100 gramov • voda 50 mililitrov
Vložíme do pekáča na stranu s plnkou a podlejeme rozpustenou masťou a trochou vody. Pečieme zakryté, pri 180° 60 minút. Stehná obrátime, opäť zakryjeme a pečieme ešte 20-30 minút z druhej strany.
10.
Domáce zemiakové lokše recept • Dusená červená kapusta recept
Podávame s lokšami a dusenou kapustou.
Dobrú chuť!