Kačacie prsia s ovocnou omáčkou
Mäkučké kačacie plátky v hustej ovocnej omáčke s vínom. Podávame so zemiakovou kašou.
recept,fotorecept,kačacie prsia,brusnice sušené,Husacie a kačacie mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Husacie a kačacie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
brusnice sušené | 2 | polievkové lyžice | |
citrónová šťava | 2 | polievkové lyžice | |
cukor kryštálový | 1 | polievková lyžica | |
hrušky | 350 | gramov | |
jablká | 350 | gramov | |
kačacie prsia | 1200 | gramov | |
korenie biele mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie klinčeky celé | 5 | kusov | |
soľ | - | ||
voda | 150 | mililitrov | |
víno červené suché | 150 | mililitrov |
Recept
2.
Položíme na horúcu panvicu kožou dolu a prudko 5 minút opekáme.
3.
Obrátime a 5 minút opečieme z druhej strany.
4.
Opečené a zatiahnuté mäso vložíme do rozohriatej rúry na 15 min. uvariť. Po vytiahnutí necháme chvíľu odstáť, aby sa uvoľnilo napätie v mäse a nevytiekla pri krájaní všetka šťava.
5.
Mäso nakrájame na plátky.
6.
jablká 350 gramov • hrušky 350 gramov • voda 150 mililitrov • cukor kryštálový 1 polievková lyžica • korenie biele mleté ½ čajovej lyžičky • korenie klinčeky celé 5 kusov • brusnice sušené 2 polievkové lyžice
Jablká a hrušky ošúpeme a nakrájame na tenké mesiačiky. Ovocie dáme do výpeku, pridáme vodu, cukor, korenie, klinčeky a brusnice. 10 minút podusíme.
8.
citrónová šťava 2 polievkové lyžice
Preložíme do hlbšej nádoby, vyberieme klinčeky a prilejeme citrónovú šťavu. Ponorným mixérom zmixujeme.
Dobrú chuť!