Kačacie prsia s brusnicovou omáčkou
Rýchly recept na šťavnaté kačacie mäsko s výbornou sladko-kyslou omáčkou.
recept,fotorecept,kačacie prsia,brusnice sušené,Husacie a kačacie mäso,Francúzska kuchyňa,,Bezlepkové
Husacie a kačacie mäso
Francúzska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
brusnice sušené | 75 | gramov | |
kačacie prsia | 500 | gramov | |
maslo | 15 | gramov | |
ocot balzamikový | 3 | polievkové lyžice | |
soľ | - | ||
víno červené suché | 5 | polievkových lyžíc |
Recept
2.
Prsia rukou položíme kožou smerom dolu na rozohriatu panvicu a opekáme 5 minút.
3.
Obrátime a opekáme z druhej strany ďaľších 5 minút. Mäso neprepichujeme vidličkou ale obraciame pinzetou alebo vareškami.
4.
Opečené a zatiahnuté mäsko vložíme do rozohriatej rúry na 10 min. uvariť. Po vytiahnutí necháme chvíľu odstáť, aby sa uvoľnilo napätie v mäse a nevytiekla pri krájaní všetka šťava.
5. Brusnicová omáčka
brusnice sušené 75 gramov • ocot balzamikový 3 polievkové lyžice • víno červené suché 5 polievkových lyžíc
Na panvičke si vo výpeku z pŕs prevaríme brusnice, balzamikový ocot, víno a brusnicový džem.
6.
maslo 15 gramov
Po 15 min. varenia pridáme do omáčky kúsok masla a miešame kým sa nerozpustí v omáčke.
Dobrú chuť!