Jogurtové placky so syrom
Nadýchané syrové placky sú výbornou prílohou k dobrej, hustej strukovinovej, zeleninovej, alebo mäsovej polievke. Ak ich chcete konzumovať samostatne odporúčame podávať s kyslou smotanou.
recept,fotorecept,múka hladká,múka hladká,jogurt biely 3,5% tuku,syr Gouda,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategórie
Slané chuťovky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | ¾ | čajovej lyžičky | |
jogurt biely 3,5% tuku | 200 | gramov | |
múka hladká | 200 | gramov | |
múka hladká | - | ||
olej repkový | 0 | ||
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
syr Gouda | 100 | gramov |
Recept
1.
múka hladká 200 gramov • jogurt biely 3,5% tuku 200 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ¾ čajovej lyžičky • soľ ½ čajovej lyžičky
Múku zmiešame s jogurtom, soľou a sódou bikarbónou (prípadne kypriacim práškom).
2.
Cesto preložíme na dosku posypanú hladkou múkou a vytvarujeme do valčeka. Rozdelíme na 6 častí.
4.
Každý kúsok cesta vytvarujeme do guľôčky. Guľôčku trochu rozvaľkáme.
5.
Do stredu placky položíme časť syra a opäť vytvoríme guľôčku. Podľa potreby podsýpame múkou.
6.
Rozvaľkáme na placku s priemerom asi 20 cm.
7.
Placky môžeme piecť na sucho na kameninovej panvici. Ak použijeme teflónovú, odporúčame potrieť ju jemne olejom. Placky pečieme asi 1,5 minúty z jednej...
8.
...a 1,5 minúty z druhej strany. Z panvice pravidelne po každej placke odstraňujeme kuchynskou papierovou utierkou prepálenú múku, ktorá z placiek opadáva a panvicu potierame olejom.
Dobrú chuť!