Jemný čokoládový rez
Recept na dezert z piškot a jemného pudingového krému. Môže byť servírovaný aj v elegantných pohárikoch.
recept,fotorecept,mlieko polotučné 1,5%,cukor kryštálový,kakao - prášok,piškóty dlhé,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 100 | gramov | |
cukor vanilkový | 1 | kus | |
kakao - prášok | 20 | gramov | |
káva čierna | - | ||
maslo | 50 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 600 | mililitrov | |
múka hladká | 50 | gramov | |
piškóty dlhé | 150 | gramov | |
poleva cukrárska čokoládová | - | ||
rum tmavý | 3 | mililitre | |
vaječný žĺtok | 1 | kus | |
šľahačka | - |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 600 mililitrov • cukor kryštálový 100 gramov • cukor vanilkový 1 kus
Do 300 ml mlieka nasypeme kryštáľový a vanilkový cukor. Zohrejeme na miernom ohni.
2.
vaječný žĺtok 1 kus • múka hladká 50 gramov • kakao - prášok 20 gramov
V zvyšku studeného mlieka rozmiešame múku, kakao, žĺtok a za stáleho miešania vlejeme do horúceho mlieka.
3.
Krém za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
5.
piškóty dlhé 150 gramov • káva čierna • rum tmavý 3 mililitre
Do formy poukladáme dlhé piškóty (lady fingers), ktoré pred tým namočíme na 3sekundy do silného vývaru z kávy zmiešanej s trochou rumu.
6.
Formu zalejeme vychladeným krémom.
7.
Vrch pokryjeme zvyšnými kávovými piškótami a dobre zachladíme.
8.
šľahačka • poleva cukrárska čokoládová
Zachladený dezert preklopíme, polejeme čokoládovou polevou a dozdobíme šľahačkou.
Dobrú chuť!