RECEPTY

Jemná tvarohová torta

Jemná tvarohová torta

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Jednoduchá, pomerne rýchla torta v tvare srdca so sviežou chuťou jemného tvarohu. Do dvoch hodín od začiatku prípravy je na slávnostnom stole.

recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,kompótované ovocie,kompótová šťava,Torty,Valentínske

Torty

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový200gramov
cukor vanilkový1čajová lyžička
jedlá želatina20gramov
jedlá želatina2čajové lyžičky
kakao - prášok1polievková lyžica
kompótované ovocie150gramov
kompótová šťava150mililitrov
kypriaci prášok do pečiva1čajová lyžička
maslo-
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
múka polohrubá100gramov
múka polohrubá-
tvaroh jemný mäkký500gramov
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy
voda4polievkové lyžice
šľahačka-

 

Recept

1. Korpus

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 100 gramov  cukor vanilkový 1 čajová lyžička

Zapneme rúru a predhrejeme ju. Žĺtka vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom.

Zapneme rúru a predhrejeme ju. Žĺtka vymiešame...

2. 

vaječný bielok 4 kusy  kakao - prášok 1 polievková lyžica  voda 4 polievkové lyžice  múka polohrubá 100 gramov  kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkom vmiešame kakao a vodu. Potom primiešame múku s kypriacim práškom...

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkom...

3. 

...nakoniec primiešame sneh z bielkov.

...nakoniec primiešame sneh z bielkov....

4. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.

Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej...

5. 

Pečieme na strednom stupni v rúre po dobu 20 minút. Potom korpus necháme 10 minút vo forme vychladnúť, vyklopíme ho a prekrojíme na polovicu.

Pečieme na strednom stupni v rúre po dobu 20...

6. Tvarohová plnka

jedlá želatina 20 gramov  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov

Počas pečenie korpusu si pripravíme plnku. Želatinu rozpustíme v mlieku ľahkým zahriatím. Pri zahrievaní nám je indikátorom teploty malíček ruky vložený do roztoku - nesmie nás páliť.

Počas pečenie korpusu si pripravíme plnku....

7. 

tvaroh jemný mäkký 500 gramov  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  cukor práškový 100 gramov

Tvaroh vymiešame s mliekom a cukrom. Pár lyžíc rozmiešaného tvarohu vložíme do rozpustenej želatiny a rozmiešame. Následne želatinu s tvarohom vlejeme späť k ostatnému tvarohu a zamiešame. Plnku uložíme na 20-30 minút do chladničky. Musí jemne, ale nie úplne stuhnúť. Čas od času ju premiešame.

Tvaroh vymiešame s mliekom a cukrom. Pár lyžíc...

8. Tortu poskladáme a vyzdobíme

Plnku navrstvíme na polovicu srdcového korpusu, opatrne rozotrieme...

Plnku navrstvíme na polovicu srdcového korpusu,...

9. 

...a prikryjeme druhou polovicou korpusu.

...a prikryjeme druhou polovicou korpusu. ...

10. 

kompótované ovocie 150 gramov  kompótová šťava 150 mililitrov  jedlá želatina 2 čajové lyžičky

Kompótované ovocie scedíme a poukladáme ho na tortu. V teplej kompótovej šťave rozpustíme želatínu a polejeme ňou naukladané ovocie. Tortu necháme v chlade 30 minút stuhnúť, alebo ak nás čas nesúri aj dlhšie.

Kompótované ovocie scedíme a poukladáme ho na...

11. 

šľahačka

Pred podávaním ozdobíme šľahačkou.

Pred podávaním ozdobíme šľahačkou....

12. 

Môžeme podávať... ozaj mňam :)

Môžeme podávať... ozaj mňam :)...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť