Jemná tvarohová torta
Jednoduchá, pomerne rýchla torta v tvare srdca so sviežou chuťou jemného tvarohu. Do dvoch hodín od začiatku prípravy je na slávnostnom stole.
recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,kompótované ovocie,kompótová šťava,Torty,Valentínske
Torty
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 200 | gramov | |
cukor vanilkový | 1 | čajová lyžička | |
jedlá želatina | 20 | gramov | |
jedlá želatina | 2 | čajové lyžičky | |
kakao - prášok | 1 | polievková lyžica | |
kompótované ovocie | 150 | gramov | |
kompótová šťava | 150 | mililitrov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
maslo | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
múka polohrubá | 100 | gramov | |
múka polohrubá | - | ||
tvaroh jemný mäkký | 500 | gramov | |
vaječný bielok | 4 | kusy | |
vaječný žĺtok | 4 | kusy | |
voda | 4 | polievkové lyžice | |
šľahačka | - |
Recept
1. Korpus
vaječný žĺtok 4 kusy • cukor práškový 100 gramov • cukor vanilkový 1 čajová lyžička
Zapneme rúru a predhrejeme ju. Žĺtka vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom.
2.
vaječný bielok 4 kusy • kakao - prášok 1 polievková lyžica • voda 4 polievkové lyžice • múka polohrubá 100 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkom vmiešame kakao a vodu. Potom primiešame múku s kypriacim práškom...
3.
...nakoniec primiešame sneh z bielkov.
5.
Pečieme na strednom stupni v rúre po dobu 20 minút. Potom korpus necháme 10 minút vo forme vychladnúť, vyklopíme ho a prekrojíme na polovicu.
6. Tvarohová plnka
jedlá želatina 20 gramov • mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov
Počas pečenie korpusu si pripravíme plnku. Želatinu rozpustíme v mlieku ľahkým zahriatím. Pri zahrievaní nám je indikátorom teploty malíček ruky vložený do roztoku - nesmie nás páliť.
7.
tvaroh jemný mäkký 500 gramov • mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov • cukor práškový 100 gramov
Tvaroh vymiešame s mliekom a cukrom. Pár lyžíc rozmiešaného tvarohu vložíme do rozpustenej želatiny a rozmiešame. Následne želatinu s tvarohom vlejeme späť k ostatnému tvarohu a zamiešame. Plnku uložíme na 20-30 minút do chladničky. Musí jemne, ale nie úplne stuhnúť. Čas od času ju premiešame.
8. Tortu poskladáme a vyzdobíme
Plnku navrstvíme na polovicu srdcového korpusu, opatrne rozotrieme...
9.
...a prikryjeme druhou polovicou korpusu.
10.
kompótované ovocie 150 gramov • kompótová šťava 150 mililitrov • jedlá želatina 2 čajové lyžičky
Kompótované ovocie scedíme a poukladáme ho na tortu. V teplej kompótovej šťave rozpustíme želatínu a polejeme ňou naukladané ovocie. Tortu necháme v chlade 30 minút stuhnúť, alebo ak nás čas nesúri aj dlhšie.
12.
Môžeme podávať... ozaj mňam :)
Dobrú chuť!