Jednoduchá kuracia polievka
Recept na prípravu chutnej domácej kuracej polievky so zeleninou.
recept,fotorecept,kuracie chrbáty,mrkva,zeler,Mäsové polievky,Bezlepkové,Bezlaktózové
Mäsové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 50 | gramov | |
kel ružičkový | 5 | kusov | |
korenie nové - pimentovník pravý | 2 | kusy | |
korenie rasca mletá | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne celé | 6 | kusov | |
kuracie chrbáty | 3 | kusy | |
mrkva | 3 | kusy | |
petržlen | 1 | kus | |
soľ | ¾ | čajovej lyžičky | |
voda | 1.5 | ||
zeler | 150 | gramov |
Recept
1. Vývar
voda 1.5 L • kuracie chrbáty 3 kusy • soľ ¾ čajovej lyžičky • korenie čierne celé 6 kusov • korenie nové - pimentovník pravý 2 kusy • korenie rasca mletá ¼ čajovej lyžičky
Kuracie chrbty umyjeme, vložíme do studenej vody, pridáme soľ a necháme zovrieť. Po zovretí odoberieme penu, pridáme korenie, rascu a na najmenšom plameni varíme asi hodinu, aby bol vývar číry.
2.
mrkva 3 kusy • petržlen 1 kus • zeler 150 gramov • cibuľa 50 gramov • kel ružičkový 5 kusov
Po hodine polievku precedíme, chrbty vyberieme (oberieme mäso a vrátime do polievky), pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, malú cibuľu a ružičkový kel (ak chceme polievku silnejšiu pridáme jeden slepačí bujón). Varíme do zmäknutia zeleniny asi 20 minút.
3.
Pred dovarením polievku dochutíme korením, zeleninovou soľou podľa chuti a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Polievku podávame s polievkovými cestovinami.
Dobrú chuť!