Jarná mäsová roláda
Farebná hovädzia roláda zapečená v lístkovom ceste. Môžeme ju podávať ako teplý obed so zemiakovou prílohou. Rovnako skvelá je aj na studeno a preto je veľmi vhodná ako veľkonočné pohostenie.
recept,fotorecept,vajce slepačie,vajce slepačie,vajce slepačie,hovädzie mleté mäso,špenát čerstvý listový,Hovädzie mäso,Veľkonočné,Sezónne recepty
Hovädzie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 275 | gramov | |
hovädzie mleté mäso | 1200 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
masť bravčová | - | ||
mrkva | 150 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
syr tvrdý | 150 | gramov | |
vajce slepačie | 6 | kusov | |
voda | 100 | mililitrov | |
špenát čerstvý listový | 120 | gramov |
Recept
1.
vajce slepačie 4 kusy
Vajíčka umyjeme a uvaríme na tvrdo (10 minút). Horúcu vodu zlejeme a vajíčka zalejeme studenou vodou. Po vychladnutí ich olúpeme.
2.
hovädzie mleté mäso 1200 gramov • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • soľ 1 čajová lyžička • vajce slepačie 1 kus
Mäso vložíme do misy, pridáme korenie, soľ a vajce. Dobre premiešame.
3.
Na dosku položíme dvojmo alobal o veľkosti cca 50 x 45 cm. Alobal nahrubo natrieme masťou.
4.
Na alobal rozložíme mäso a vytvoríme plát o veľkosti 45 x 30 cm.
5.
špenát čerstvý listový 120 gramov • mrkva 150 gramov
Umyjeme a osušíme špenátové listy. Mrkvu očistíme, umyjeme a nahrubo postrúhame. Na mäso rozložíme špenát a posypeme mrkvou.
6.
syr tvrdý 150 gramov
Na mrkvu položíme plátky syra, alebo tiež môžeme použiť nahrubo strúhaný syr. Na menší okraj uložíme vajíčka.
7.
Pomocou alobalu...
8.
... začneme roládu stáčať.
9.
voda 100 mililitrov
Roládu zabalenú do alobalu položíme na pekáč vyložený alobalom a zabalíme okraje rolády. Podlejeme trochou vody.
10.
Pečieme 60 min. pri teplote 180°C.
11.
cesto lístkové 275 gramov • vajce slepačie 1 kus
Po vychladení položíme roládu na rozvinuté lístkové cesto, zabalíme a preložíme na pekáč, aj s papierom na pečenie, v ktorom bolo lístkové cesto stočené. Potrieme rozšľahaným vajíčkom.
12.
Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.
Dobrú chuť!