Jahodový zákusok s mascarpone

Lahodný koláč z krehkého cesta, plnený plnkou z mascarpone a ozdobený čerstvými jahodami.
recept,fotorecept,mascarpone,jahody,Zákusky
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 250 1005 | gramov kcal | |
jahody | 150 65 | gramov kcal | |
mascarpone | 250 968 | gramov kcal | |
maslo | 100 734 | gramov kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 750 480 | gramov kcal | |
múka hladká | 350 1215 | gramov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 5 440 | kusov kcal | |
vanilkový struk | 1 ?? | kus kcal |
Recept
1. Príprava krehkého cesta
múka hladká 250 gramov • vajce slepačie 2 kusy • cukor kryštálový 50 gramov • soľ • maslo 100 gramov
Z múky, zmäknutého masla, vajec, cukru a štipky soli vypracujeme krehké cesto. Necháme odpočinúť na chladnom mieste cca 15 minút.

2. Príprava plnky
vajce slepačie 3 kusy • cukor kryštálový 200 gramov
V mise vymiešame vajcia a cukor do peny.

3.
mlieko plnotučné 3,5% 750 gramov • vanilkový struk 1 kus
V hrnci zohrejeme mlieko, pridáme vanilku z vanilkového struku.

4.
múka hladká 100 gramov
Do teplého mlieka vmiešame vajcia s cukrom. Nakoniec cez sitko vsypeme múku. Uvaríme hustú kašu.


6.
Do koláčovej formy vtlačíme postupne cesto. Na korpus vylejeme mascarpone plnku.

7.
Pečieme 40 min. pri teplote 180°C.


Dobrú chuť!