Jahodový sypaný koláč
Osviežujúci šťavnatý sypaný koláč s tvarohom a jahodami.
recept,fotorecept,tvaroh jemný 20% tuku,jahody,Koláče
Koláče
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 2 | polievkové lyžice | |
cukor práškový | 160 | gramov | |
hrozienka | 70 | gramov | |
jahody | 500 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 8 | gramov | |
maslo | 70 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 500 | mililitrov | |
múka hrubá | 400 | gramov | |
orechy vlašské mleté | 70 | gramov | |
tvaroh jemný 20% tuku | 750 | gramov | |
vajce slepačie | 4 | kusy |
Recept
1. Príprava sypkej zmesi
múka hrubá 400 gramov • cukor práškový 160 gramov • kypriaci prášok do pečiva 8 gramov
V mise zmiešame múku s cukrom a práškom do pečiva. Dve tretiny tejto sypkej zmesi rovnomerne rozložíme na plech vystlaný s papierom na pečenie.
2. Príprava mokrej zmesi
vajce slepačie 4 kusy • mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov • tvaroh jemný 20% tuku 750 gramov • cukor kryštálový 2 polievkové lyžice • hrozienka 70 gramov
Mokrú zmes pripravíme zmiešaním vajec s tvarohom, mliekom a cukrom. Do zmesi pridáme hrozienka.
3.
Mokrú zmes nalejeme opatrne na plech so sypkým základom.
4.
jahody 500 gramov • orechy vlašské mleté 70 gramov
Vrch pokryjeme kúskami jahôd a zasypeme sekanými orechami.
5.
maslo 70 gramov
Nakoniec celý koláč opatrne posypeme zvyšnou tretinou sypkej zmesi. Navrch koláča rozmiestnime plátky masla.
6.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 50 minút. Koláč v plechu necháme vychladnúť a nakrájame.
Dobrú chuť!