Jahodový pohár s mascarpone

Dezert s lahodným vanilkovým mascarpone krémom, šľahačkou a čerstvými jahodami.
recept,fotorecept,cukor kryštálový,mascarpone,smotana na šľahanie (30-33% tuku),jahody,piškóty,piškóty dlhé,Dezerty v pohári
Dezerty v pohári
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 200 804 | gramov kcal | |
jahody | 250 108 | gramov kcal | |
mascarpone | 250 968 | gramov kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 750 480 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 100 347 | gramov kcal | |
piškóty | 0 ?? | kcal | |
piškóty dlhé | 0 ?? | kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrov kcal | |
vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal | |
vanilkový struk | 1 ?? | kus kcal |
Recept
1. Príprava krému
vajce slepačie 3 kusy • cukor kryštálový 200 gramov
V mise vymiešame vajcia s cukrom.

2.
mlieko plnotučné 3,5% 750 mililitrov • vanilkový struk 1 kus
V hrnci zohrejeme mlieko, pridáme vanilku z vanilkového struku.

3.
múka hladká 100 gramov
Do teplého mlieka vmiešame vajcia s cukrom. Nakoniec cez sitko vsypeme múku. Všetko spolu miešame až kým vznikne hustá kaša.


5. Príprava šľahačky
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov
V menšej nádobe elektrickým šľahačom vyšľaháme šľahačkovú smotanu.
6. Plníme poháre
jahody 250 gramov • piškóty • piškóty dlhé
Poháre do polovice naplníme mascarpone krémom, pridáme piškóty, nadrobno nakrájané jahody. Zakryjem vrstvou šľahačky a vrch pohára dozdobíme plátkami jahôd.

Dobrú chuť!