RECEPTY

Jahodové rezy so želatinou agar

Jahodové rezy so želatinou agar

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Výborné rezy so zdravou želatínou z morských rias. Agar je vynikajúcim želírujúcim prostriedkom, je bez chuti, plný minerálov a s minimálnym množstvom kalórií v dávke na jeden koláč. Vytvára kvalitné hutné želé.

recept,fotorecept,jahody,Agar (prášok),Zákusky,Bezlaktózové

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

vysoká

Ingrediencie

Ingrediencie

Agar (prášok)

6

21

gramov

kcal

cukor kryštálový

0

??

kcal

cukor práškový

80

311

gramov

kcal

jahody

400

172

gramov

kcal

jedlá sóda (sóda bikarbóna)

4

0

gramy

kcal

med

0

??

kcal

múka polohrubá

80

285

gramov

kcal

olej orechový

4

540

polievkové lyžice

kcal

orechy vlašské

40

270

gramov

kcal

vaječný bielok

4

68

kusy

kcal

vaječný žĺtok

4

228

kusy

kcal

voda

4

0

polievkové lyžice

kcal

voda

500

0

mililitrov

kcal

 

Recept

1. 

vaječný bielok 4 kusy

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh....

2. 

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 80 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny....

3. 

olej orechový 4 polievkové lyžice  voda 4 polievkové lyžice  múka polohrubá 80 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 4 gramy

Primiešame olej, vodu a múku zmiešanú s jedlou sódou (kypriacim práškom) - 1/2 ČL.

Primiešame olej, vodu a múku zmiešanú s jedlou...

4. 

Vmiešame sneh z bielkov.

Vmiešame sneh z bielkov....

5. 

orechy vlašské 40 gramov

Cesto vylejeme do silikónovej formy (priemer 30 cm). Posypeme nahrubo nasekanými orechmi.

Cesto vylejeme do silikónovej formy (priemer 30...

6. 

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C....

7. 

jahody 400 gramov

Jahody umyjeme...

Jahody umyjeme......

8. 

...a každú jahodu od spodu prepichneme slamkou a vytlačíme zelené zbytky stonky. Nakrájame na plátky.

...a každú jahodu od spodu prepichneme slamkou a...

9. 

Plátky jahôd poukladáme na korpus.

Plátky jahôd poukladáme na korpus....

10. 

voda 500 mililitrov

Zbytky pokrájaných jahôd zmixujeme s vodou.

Zbytky pokrájaných jahôd zmixujeme s vodou....

11. 

cukor kryštálový  med  Agar (prášok) 6 gramov

Jahodovú vodu nalejeme do hrnca, osladíme cukrom a medom podľa chuti, prisypeme agar a uvedieme do varu.

Jahodovú vodu nalejeme do hrnca, osladíme cukrom...

12. 

Precedíme.

Precedíme....

13. 

Želatinu pomaly vychladíme, do jemného počiatočného hustnutia. Rýchlejšie ju vychladíme v studenom vodnom kúpeli.

Želatinu pomaly vychladíme, do jemného...

14. 

Nalejeme na koláč.

Nalejeme na koláč....

15. 

Pri izbovej teplote stuhne asi za 30-45 minút.Vložíme do chladničky pre rýchlejšie vytuhnutie.

Pri izbovej teplote stuhne asi za 30-45...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť