Jahodové Míša rezy
Obľúbené tvarohové Míša rezy s osviežujúcou chuťou jahôd.
recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,jahody,Zákusky
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 230 | gramov | |
jahody | 500 | gramov | |
kakao - prášok | 15 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
maslo | 250 | gramov | |
múka polohrubá | 80 | gramov | |
olej slnečnicový | 25 | mililitrov | |
tortové želé červené | 12 | gramov | |
tvaroh jemný mäkký | 500 | gramov | |
vaječný bielok | 4 | kusy | |
vaječný žĺtok | 4 | kusy |
Recept
1.
jahody 500 gramov
Pri príprave zákuska môžeme použiť čerstvé alebo mrazené jahody. Mrazené jahody necháme dôkladne rozmraziť.
2.
vaječný žĺtok 4 kusy • cukor práškový 80 gramov • vaječný bielok 4 kusy
Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
4.
múka polohrubá 80 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička
Múku zmiešame s kypriacim práškom a primiešame do cesta.
5.
Na dvakrát ľahko vmiešame sneh z bielkov.
6.
Kruhovú formu s priemerom 28 cm vyložíme papierom na pečenie a vylejeme do nej pripravené cesto.
7.
Pečieme pri teplote 180°C 12 minút. Po upečení necháme vychladnúť, odstránime papier na pečenie a cesto vložíme späť do formy.
8.
maslo 250 gramov • cukor práškový 150 gramov • tvaroh jemný mäkký 500 gramov
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a všľaháme tvaroh.
9.
Tvarohový krém rovnomerne rozotrieme na kakaový korpus a necháme v chlade najmenej 2 hodiny tuhnúť. Potom na krém rozložíme pokrájané jahody.
11.
...a nalejeme ho na jahody.
12.
Po dôkladnom 24 hodinovom stuhnutí v chlade, vyberieme zákusok z formy, pokrájame a podávame.
Dobrú chuť!