Jablkový krémeš
Jesenný krémeš, plný chutnej jablkovej plnky s bohatou vrstvou šľahačky. Takto to predsa máme radi:)
recept,fotorecept,jablká,smotana na šľahanie (30-33% tuku),cesto lístkové,Zákusky,Sezónne recepty
Zákusky
Kategórie
Zákusky › Sezónne recepty › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (zima) › Sezóna - Jablká (jeseň) ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 800 | gramov | |
cukor kryštálový | 150 | gramov | |
cukor kryštálový | 2 | čajové lyžičky | |
cukor práškový | 4 | polievkové lyžice | |
jablká | 1200 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 1000 | mililitrov | |
stužovač šľahačky | 4 | balíčky | |
voda | 200 | mililitrov | |
škorica mletá | 1 | čajová lyžička | |
želatina plátková | 10 | gramov |
Recept
1.
cesto lístkové 800 gramov • cukor kryštálový 2 čajové lyžičky
Dve lístkové cestá postupne rozvaľkáme a postupne po jednom upečieme na veľkom plechu. Pred pečením každé cesto popicháme vidličkou a jemne posypeme cukrom.
2.
jablká 1200 gramov • cukor kryštálový 150 gramov • škorica mletá 1 čajová lyžička
Jablká ošúpeme, nahrubo nastrúhame, vložíme do hrnca a prisypeme cukor. Pridáme škoricu.
4.
voda 100 mililitrov • želatina plátková 10 gramov
Želatinu rozpustíme podľa návodu na obale v teplej vode.
5.
Želatinu prilejeme do jabĺk a premiešame. Necháme mierne vychladnúť.
6.
Na spodné cesto rovnomerne nanesieme jablkovú plnku.
7.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 1000 mililitrov • stužovač šľahačky 4 balíčky • cukor práškový 4 polievkové lyžice
Zo smotán vyšľaháme tuhú šľahačku, zašľaháme stužovače a cukor.
8.
Šľahačku rovnomerne natrieme na vychladenú jablkovú zmes.
9.
Prikryjeme druhým upečeným plátom cesta. Necháme najmenej 2-4 hodiny tuhnúť v chlade. Pred podávaním posypeme preosiatym práškovým cukrom a pokrájame.
Dobrú chuť!