Jablkový koláč
Sezónny jablkový koláč.
recept,fotorecept,jablká strúhané,Koláče,Sezónne recepty,Bezlaktózové
Koláče
Kategórie
Koláče › Sezónne recepty › Bezlaktózové › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (zima) › Sezóna - Jablká (jeseň) › Jablkové koláče ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 500 | gramov | |
cukor vanilkový | 20 | gramov | |
jablká strúhané | - | ||
kypriaci prášok do pečiva | 12 | gramov | |
múka polohrubá | 400 | gramov | |
tuk stužený - margarín | 250 | gramov | |
vaječný bielok | 4 | kusy | |
vaječný žĺtok | 4 | kusy |
Recept
1.
Na prípravu potrebujeme vajíčka, práškový cukor, polohrubú múku, prášok do pečiva, strúhané jablká, vanilkový cukor a rastlinný tuk.
2.
vaječný žĺtok 4 kusy • cukor práškový 250 gramov • tuk stužený - margarín 250 gramov • múka polohrubá 400 gramov • kypriaci prášok do pečiva 12 gramov
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme maslo, alebo rastlinný tuk, polohrubú múku a prášok do pečiva. Vypracujeme cesto. Urobíme dva bochníky. Jeden odložíme na hodinu do chladničky.
3.
Nechladený bochník rozvaľkáme a rozprestrieme na vymastený plech.
5.
vaječný bielok 4 kusy • cukor vanilkový 20 gramov • cukor práškový 250 gramov
Vychladené cesto nastrúhame do misky a k nemu pridáme vyšlahané bielky s vanilkovým a práškovým cukrom.
6.
Rozotrieme jemne na jablká.
7.
Pečieme 20 minút v rozohriatej rúre na 180°C.
8.
Pocukrujeme.
9.
Jemný koláč opatrne krájame ostrým nožom.
Dobrú chuť!