Jablkovo-tvarohový koláč
Maslová postieľka, tvarohovo-pudingová perinka, na nej šťavnaté škoricové jabĺčka...už sa len zahryznúť :)
recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,jablká,Koláče,Sezónne recepty
Koláče
Kategórie
Koláče › Sezónne recepty › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) › Jablkové koláče ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 130 | gramov | |
cukor škoricový | - | ||
jablká | 350 | gramov | |
maslo | 100 | gramov | |
múka celozrnná | 50 | gramov | |
múka hladká | 150 | gramov | |
puding vanilkový - prášok | 37 | gramov | |
soľ | - | ||
tvaroh jemný mäkký | 500 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
vaječný bielok | 1 | kus | |
vaječný žĺtok | 1 | kus |
Recept
1.
múka hladká 150 gramov • múka celozrnná 50 gramov • cukor práškový 50 gramov • soľ • maslo 100 gramov • vajce slepačie 1 kus • vaječný žĺtok 1 kus
Obe múky zmiešame s cukrom, štipkou soli, so zmäknutým maslom, vajíčkom, žĺtkom a vypracujeme maslové cesto.
2.
Cesto zabalíme do fólie a necháme v chladničke 30 minút postáť.
3.
Stuhnuté cesto rovnomerne roztlačíme do silikónovej formy s priemerom 30 cm. Popicháme špajdľou a predpečieme 15 minút v rúre rozohriatej na 180°C. (Rúru nevypíname).
4.
tvaroh jemný mäkký 500 gramov • cukor práškový 80 gramov • puding vanilkový - prášok 37 gramov • vajce slepačie 2 kusy • vaječný bielok 1 kus
Tvaroh, cukor, pudingový prášok, vajíčka a bielok čo nám zostal z cesta vymiešame.
5.
jablká 350 gramov
Jablká umyjeme, prekrojíme, odstránime jaderníky a pokrájame na tenké plátky. Na cesto vylejeme tvarohovú plnku a na ňu poukladáme jablká.
6.
Posypeme škoricovým cukrom a dáme do rúry na 35-40 minút dopiecť. Ku koncu pečenia môžeme podľa potreby koláč prikryť alobalom, aby nám jabĺčka nezačali prihárať.
7.
Vychladený koláč krájame ostrým nožom na porcie podľa chuti :)
Dobrú chuť!