RECEPTY

Jablkovo orechová torta

Jablkovo orechová torta

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Vynikajúca torta s orieškovým korpusom, jabĺčkovou plnkou, šlahačkou a posýpkou z mandlových lupienkov.

recept,fotorecept,orechy lieskové mleté,mandle mleté,jablká,Torty,Sezónne recepty

Torty

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

citrónová šťava1polievková lyžica
cukor práškový250gramov
cukor trstinový100gramov
džem marhuľový2polievkové lyžice
jablká600gramov
jedlá želatina10gramov
korenie kardamón mletý¼čajovej lyžičky
kypriaci prášok do pečiva10gramov
mandle lupienky3polievkové lyžice
mandle mleté60gramov
maslo-
múka polohrubá200gramov
múka polohrubá-
orechy lieskové mleté60gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)500mililitrov
soľ1štipka
stužovač šľahačky2balíčky
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy
voda300mililitrov
zázvor mletý½čajovej lyžičky
škorica mletá½čajovej lyžičky

 

Recept

1. 

vaječný bielok 4 kusy  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh....

2. 

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 250 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny....

3. 

voda 150 mililitrov

Zašľaháme vodu.

Zašľaháme vodu....

4. 

orechy lieskové mleté 60 gramov  mandle mleté 60 gramov

Pridáme mleté orechy,...

Pridáme mleté orechy,......

5. 

múka polohrubá 200 gramov  kypriaci prášok do pečiva 10 gramov

...múku zmiešanú s kypriacim práškom a zamiešame.

...múku zmiešanú s kypriacim práškom a...

6. 

Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.

Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov....

7. 

maslo  múka polohrubá

Cesto nalejeme do tortovej formy(priemer 24 cm) vymastenej maslom a vysypanej múkou.

Cesto nalejeme do tortovej formy(priemer 24 cm)...

8. 

Pečieme 30 min. pri teplote 180°C.

Pečieme 30 min. pri teplote 180°C....

9. 

jablká 600 gramov

Jablká ošúpeme a nahrubo postrúhame.

Jablká ošúpeme a nahrubo postrúhame....

10. 

citrónová šťava 1 polievková lyžica  cukor trstinový 100 gramov  škorica mletá ½ čajovej lyžičky  korenie kardamón mletý ¼ čajovej lyžičky  zázvor mletý ½ čajovej lyžičky

Vložíme ich do hrnca, polejeme citrónovou šťavou, pridáme cukor a koreniny. Premiešame, uvedieme do varu a krátko povaríme (jablká musia len ľahko zmäknúť, nesmú sa rozvariť na kašu). Necháme chladnúť na izbovú teplotu.

Vložíme ich do hrnca, polejeme citrónovou...

11. 

voda 150 mililitrov  jedlá želatina 10 gramov

Vo vode rozpustíme a zohrejeme želatinu (postupujeme podľa návodu na obale). Želatinu vmiešame do chladnúcich jabĺk.

Vo vode rozpustíme a zohrejeme želatinu...

12. 

Korpus prekrojíme na polovicu.

Korpus prekrojíme na polovicu....

13. 

Na spodnú časť rovnomerne rozotrieme jablkovú plnku a uhladíme.

Na spodnú časť rovnomerne rozotrieme jablkovú...

14. 

džem marhuľový 2 polievkové lyžice

Vrchnú časť potrieme džemom.

Vrchnú časť potrieme džemom....

15. 

Vrchnú časť korpusu položíme na spodnú tak, aby sa spojila plnka s džemom.

Vrchnú časť korpusu položíme na spodnú tak,...

16. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 500 mililitrov  stužovač šľahačky 2 balíčky

Zo smotany vyšľaháme tuhú šľahačku a vmiešame stužovače. Šľahačku natrieme na vrch torty.

Zo smotany vyšľaháme tuhú šľahačku a...

17. 

mandle lupienky 3 polievkové lyžice

Mandle nasucho opražíme a posypeme nimi šľahačku.

Mandle nasucho opražíme a posypeme nimi...

18. 

Necháme najmenej 4 hodiny tuhnúť v chlade. Pokrájame na porcie a môžeme servírovať.

Necháme najmenej 4 hodiny tuhnúť v chlade....

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť