RECEPTY

Jablkovo-orechová a jablkovo-maková štrúdľa

Jablkovo-orechová a jablkovo-maková štrúdľa

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Príprava jednoduchých štrúdiel z lístkového cesta.

recept,fotorecept,jablká,jablká,orechy vlašské,mak mletý,Štrúdle,Maďarská kuchyňa

Štrúdle

Maďarská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

cesto lístkové

800

3200

gramov

kcal

cukor kryštálový

200

804

gramov

kcal

hrozienka

100

284

gramov

kcal

jablká

1000

610

gramov

kcal

mak mletý

200

1082

gramov

kcal

orechy vlašské

100

674

gramov

kcal

strúhanka

2

112

polievkové lyžice

kcal

vajce slepačie

1

88

kus

kcal

vajce slepačie

0

??

kcal

škorica mletá

1

13

čajová lyžička

kcal

 

Recept

1. Jablkovo-orechová

cesto lístkové 400 gramov  jablká 500 gramov  strúhanka 1 polievková lyžica

Jablká očistíme, rozštvrtíme, odstránime jadrovníky a nakrájame ich na malé kúsky - hrubšie plátky. Lístkové cesto natenko rozvaľkáme na pomúčenej doske a posypeme strúhankou.

Jablká očistíme, rozštvrtíme, odstránime...

2. 

hrozienka 50 gramov  orechy vlašské 100 gramov  škorica mletá 1 čajová lyžička  cukor kryštálový 100 gramov

Hrozienka namočíme do studenej vody, orechy nožom nasekáme. Na cesto rozložíme jablká, posypeme ich škoricou, pridáme scedené hrozienka, orechy a všetko zasypeme cukrom.

Hrozienka namočíme do studenej vody, orechy...

3. 

vajce slepačie 1 kus

Cesto stočíme opatrne do rolády, okraje stláčame. Dávame pozor, aby sa nám cesto nepretrhlo a aby sme štrúdľu jemne ale pevne stočili. Preložíme ju na plech vyložený papierom na pečenie. Popicháme špáradlom a natrieme celú rozšľahaným vajcom.

Cesto stočíme opatrne do rolády, okraje...

4. 

Povrch jemne narežeme, naznačíme jednotlivé porcie, a tiež aby mala kade unikať para a štrúdľa nepraskla, znovu potrieme vajíčkom.

Povrch jemne narežeme, naznačíme jednotlivé...

5. 

Pečieme vo vopred rozohriatej rúre na strednom stupni cca 30 minút. Po upečení pocukrujeme práškovým cukrom a necháme dobre vychladnúť, až potom krájame a servírujeme.

Pečieme vo vopred rozohriatej rúre na strednom...

6. Jablkovo-maková

cesto lístkové 400 gramov  strúhanka 1 polievková lyžica  jablká 500 gramov  hrozienka 50 gramov  mak mletý 200 gramov  cukor kryštálový 100 gramov  vajce slepačie

Postup prípravy je taký istý ako pri jablkovo-orechovej štrúdli. Namiesto orechov však použijeme mletý mak.

Postup prípravy je taký istý ako pri...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť