Jablkovo-čokoládová nátierka
Chutná domáca "nutela" deťom na raňajky. Podávame natretú na pečive, čerstvom chlebe alebo vianočke. Môžeme ju použiť aj pri príprave koláčov alebo zákuskov.
recept,fotorecept,jablká,čokoláda,Nátierky,Bezlepkové,Sezónne recepty
Nátierky
Kategórie
Nátierky › Bezlepkové › Sezónne recepty › Sezóna - Jablká (zima) › Sezóna - Jablká (jeseň) ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 750 | gramov | |
jablká | 3 | kilogramy | |
kakao - prášok | 100 | gramov | |
voda | 400 | mililitrov | |
čokoláda | 100 | gramov | |
škrob kukuričný | 120 | gramov |
Recept
1.
jablká 3 kilogramy • voda 400 mililitrov
Jablká očistíme, pokrájame, prilejeme vodu a uvaríme do mäkka.
2.
škrob kukuričný 120 gramov • kakao - prášok 100 gramov
Jablká necháme čiastočne vychladnúť, potom ich zmixujeme ponorným mixérom, pridáme kukuričný škrob, kakao a opäť zmixujeme.
3.
cukor kryštálový 750 gramov • čokoláda 100 gramov
Zmes vrátime na oheň a privedieme do varu. Prisypeme cukor a pridáme čokoládu. Miešame do zhustnutia.
4.
Horúci krém naplníme do menších pohárov. Hneď uzatvoríme viečkom...
5.
... a pohár otočíme na viečko. Necháme vychladnúť v izbovej teplote. Skladujeme v chlade.
Dobrú chuť!