Jablkové rezy s čokoládou
Jemné jesenné rezy z obľúbených jabĺk.
recept,fotorecept,jablká,Koláče,Sezónne recepty
Koláče
Kategórie
Koláče › Sezónne recepty › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) › Jablkové koláče ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 2 | polievkové lyžice | |
cukor práškový | 150 | gramov | |
jablká | 1200 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 5 | čajových lyžičiek | |
maslo | 50 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 100 | mililitrov | |
múka polohrubá | 200 | gramov | |
olej slnečnicový | 100 | mililitrov | |
puding vanilkový - prášok | 74 | gramov | |
vaječný bielok | 4 | kusy | |
vaječný žĺtok | 4 | kusy | |
voda | 300 | mililitrov | |
čokoláda 70% | 10 | gramov |
Recept
1.
vaječný žĺtok 4 kusy • olej slnečnicový 100 mililitrov • cukor práškový 150 gramov • mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov
Žĺtka vymiešame spolu s cukrom do peny. Pridáme olej a mlieko. Všetko spolu vymiešame.
2.
múka polohrubá 200 gramov • kypriaci prášok do pečiva 5 čajových lyžičiek
Do cesta pridáme múku s práškom do pečiva. Mixérom premiešame.
4.
Cesto vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečieme na 180°C 15 minút. Upečený korpus necháme vychladiť.
5.
jablká 1200 gramov • cukor kryštálový 2 polievkové lyžice • voda 150 mililitrov
Jablká ošúpeme, zbavíme ich jadrovníka a nakrájame na menšie časti. Vložíme do hrnca, podlejeme vodou, zasypeme cukrom a dusíme 10 minút. Hrniec odstavíme a ešte horúce jablká ponorným mixérom rozmixujeme.
7.
Rozmiešaný puding pridáme k rozmixovaným jablkám a povaríme kým zmes zhustne.
8.
Ešte teplú zmes nalejeme na upečený korpus, rozotrieme a necháme vychladiť.
10.
Čokoládu rovnomerne natrieme na vrch rezov a necháme v chlade stuhnúť.
Dobrú chuť!