Jablkové palacinky zo špaldovej múky
Chutné palacinky zo zdravšej múky.
recept,fotorecept,jablká,múka špaldová celozrnná hladká,Palacinky,Sezónne recepty
Palacinky
Kategórie
Palacinky › Sezónne recepty › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (zima) › Sezóna - Jablká (jeseň) ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor vanilkový | 1 | čajová lyžička | |
jablká | 3 | kusy | |
mlieko polotučné 1,5% | ½ | litra | |
múka špaldová celozrnná hladká | 250 | gramov | |
olej repkový | 1 | polievková lyžica | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
škorica mletá | ½ | čajovej lyžičky |
Recept
2.
mlieko polotučné 1,5% ½ litra • múka špaldová celozrnná hladká 250 gramov • vajce slepačie 3 kusy • škorica mletá ½ čajovej lyžičky • cukor vanilkový 1 čajová lyžička • olej repkový 1 polievková lyžica
Uvedené ingrediencia, spolu z pripravenými jablkami dôkladne rozmixujeme.
3. Vysmážanie palaciniek
Na rozpálenú panvicu nalejeme za naberačku cesta a pomôžeme mu rozložiť sa po celom povrchu dna nakláňaním panvice. Keď cesto primerane zhnedne na spodnej strane a po okrajoch, prilejeme trochu oleja po okraji, aby sa palacinka uvoľnila. Po chvíli obrátime a vysmažíme aj z druhej strany do zlatohneda.
Dobrú chuť!